Harley Davidson klubben i Moss har fått nye lokaler og gjengen er storfornøyd med å ha et sted hvor det både blir tid til å skru sykler, drikke kaffe og planlegge turer.

– Vi har pusset opp litt, men gjort det veldig enkelt. Det bør ikke bli for hjemmekoselig heller, det er jo tross alt en motorsykkelklubb, sier Mona. Hun er en av to jenter i gjengen, og tok initiativet til å danne en egen Harley klubb i Moss sammen med sin mann Stig Hoel. De har selv tegnet vestene og fikk de sydd i Thailand for et par år siden. «Dogs & Saints» er navnet på klubben vår, og vi var veldig nøye når vi lagde vestene, slik at vi ikke skulle assosieres med én prosent-klubber.

– Hva i all verden er det?
– Én prosent-klubber er veldig seriøse og er klubber med en del forpliktelser og krav.Blant annet så kan det ikke være jenter/damer med i den type klubb. Hos oss i «Dogs & Saints» er damer hjertelig velkommen, vi ønsker oss gjerne flere kvinnelige medlemmer i klubben. De få MC-gjengene som driver med kriminelle aktiviteter er som regel en prosent-klubber, noe som er svært uheldig for de som ikke er det. Vi møtes og kjører sykkel og vi vil ikke at noen skal tro at vi driver med andre ting. Det er veldig viktig for oss å få frem at alle våre medlemmer absolutt holder seg på riktig side av loven. Det er en del av kriteriene som må signeres ved medlemskap i klubben vår. Oppdager vi noe annet, er det rett ut, sier han.

Sosialt fellesskap
– Vi er en vennegjeng som samles og kjører sammen. Det sosiale er viktig, og vi har en egen facebookside for våre medlemmer der vi avtaler både å møtes for en kaffe i klubblokalet, eller vi planlegger turer. Vi har også en åpen facebookside der alle som er interessert kan ta kontakt.

– Hvor ofte møtes dere?
– Det varierer litt. Vi møtes mest om sommeren og kjører turer, nå i høst-og vintersesongen brukes klubblokalet mest til å skru Harley Davidson sykler eller til pokerkvelder og fotballkamper. Søndager har vi som regel åpen dag, de som ønsker å kjøre sammen kan møtes, sier Stig.

– Hvor går turene?
– Det er så forskjellig. Medlemmene våre er forskjellige og bruker derfor sykkelen ulikt. Noen kjører mye og liker langturer, andre foretrekker kortere turer. Fellesturer går ofte til Tyrigrava i Oppegård, det er passe langt og et populært møtested for MC-folk. Det er ofte mange hundre mennesker som møtes og sier hei, tar en kaffe, sparker i grusen og snakker sykkel, sier han.

Planlegger USA tur
– Neste år drar vi på tur til USA i tre uker. Vi har planlagt vår egen tur og lagt opp reiserute allerede, avreise er 9. september neste år. Planene er å leie sykler der, det er en del av pakka da det blir alt for dyrt å ta med sykler herfra. Er det noen der ute som er interessert i å være med er vi åpen for flere, det er bare å ta kontakt, sier Stig. Vi skal ha klubbmøte nå snart hvor vi skal planlegge turen enda mer, og forberede julebord. Det avholdes i januar, de fleste av oss har barn og familie, og det er nok å styre med før jul. Vårt yngste «medlem» er sju uker, og man skjønner fort at vi er harmløse og snille når medlemmer kommer trillende til klubblokalet i skinnvest og med barnevogn.

Alle har sin plass
– Hvor mange medlemmer er dere i Harley Davidson klubben?
– Vi er per dags dato åtte fullverdige medlemmer og tre støttemedlemmer som ikke har fått tatt lappen, men som er med for det sosiale sin del. Vi er inkluderende og åpne, det liker vi i hvert fall å tro selv, smiler Stig. Selv har han «director» på jakkemerket, det er mest fordi han var med og startet klubben. Mona er sekretær og tar seg av det økonomiske. Så har vi «road captain» som ofte er den som planlegger turer og kjører først, og «minister» og styremedlem som er PR-ansvarlig og tar seg av det praktiske. Styret har naturlig dannet seg etter som medlemmer kom til, forklarer Stig.

Harley – mer enn fart
– Harley handler egentlig ikke om fart i det hele tatt. Mange av oss begynte med R-sykkel (racing) og det er noe helt annet. Harley har en helt annen sjel, eller feel i kjøringa. Og treffer man en annen som kjører Harley går praten med en gang. Det er alltid noe å snakke om. Vi er opptatt av å kjøre pent og ha et godt rykte. I det man er en gjeng med vester som kjører sammen begynner kanskje mange å trekke slutninger og bli skeptiske.

Vi er i grunn helt vanlige folk, nesten litt kjedelige kanskje, gliser Stig. Men med en stor felles interesse; nemlig Harley Davidson.

Tekst og foto: Kristin Emilie Gudbrandsen

Del
Foregående artikkelHyundai på vei tilbake
Neste artikelKunstløp: Glitter og blåmerker
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS