22. juli er det klart for den andre utgaven av Flåtefest på Fuglevik i Råde. Gratisfestivalen, hvor en rekke band spiller i fjæra, samlet i fjor så mye som 1000 festglade mennesker. Arrangørene håper og tror det blir like mange i år.

Det er medlemmene i bandet Badilon som står bak Flåtefesten på Fuglevik.
– Vi har spilt sammen en del år, men så ble vi spredd for alle vinder på studier rundt i landet. Dermed er bandet lagt på is for en stund, men vi hadde lyst til å komme sammen og spille på sommeren samtidig som vi samlet venner og bekjente til en skikkelig sommerfest. Det var utgangspunktet for at vi i fjor ble enige om å invitere til Flåtefest, sier Pelle Lütken, et av medlemmene i Badilon.
Overrasket over responsen
Det kom imidlertid langt flere enn venner og bekjente til den første utgaven av Flåtefest.
– Vi hadde ikke forestilt oss den responsen. Siden vi har gratis inngang, har vi ikke noe godt tellesystem, men de som gikk rundt og foretok en grovtelling, kom til at det var nærmere 1000 mennesker samlet på Fuglevik. Etter responsen på Facebook og i andre sosiale medier å dømme, blir det minst like mange i år. Derfor har vi flyttet arrangementet fra havna til Ilastranda som ligger cirka 50 meter fra Piraaten, men med atskillig bedre plass for scene og publikum.
Flåtefest uten flåte
Lütken forteller at det blir omtrent samme opplegg i år som i fjor.
– I fjor var det totalt seks band på scenen, og det samme blir det i år. Samtlige band er enten lokale eller har en sterk tilknytning til området. Alle spiller gratis og har det moro sammen med oss. Det blir ikke noe problem å skaffe nok band i år heller. Vi har fått henvendelser fra mange band og må faktisk velge hvem som får bli med.
Å kalle det en flåtefest er ikke helt riktig.
– Vi synes navnet er bra, og i fjor foregikk den første rolige akustiske delen av konserten fra en flåte mens resten av bandene opptrådte fra scenen på land. I år vil nok samtlige band opptre fra scenen på land.
For festglade i alle aldre
Musikalsk satser arrangørene på å favne alle som vil ha en skikkelig sommerfest, uavhengig av alder.
– Vi starter tidlig med litt rolig musikk, men så tar det seg opp utover kvelden. Det blir både pop, rock og disco, musikk med høy partyfaktor som passer for både ungdom og godt voksne mennesker. I fjor kom det, i tillegg til venner og bekjente, selvsagt også mange fra campingplassen i nabolaget. Vi hadde også mange langveisfarende festivaldeltakere.
Nachspiel i Moss
Av hensyn til nabolag og nattero, stopper musikken cirka klokken 23.00, men det betyr ikke at festen er slutt. I fjor dro veldig mange inn til House of Foundation, der det var nachspiel fram til stengetid.
– Det tar vi også sikte på i år. I år satser vi på å kunne tilby shuttlebuss til Moss når det er slutt på Fuglevik. På House of Foundation blir det DJ og stor stemning som i fjor, smiler Pelle Lütken.
De som vil følge med på nyheter om Flåtefest, kan gjøre det på festivalens facebookside. Her kommer det blant annet oppdateringer om band.
Arrangørene får også god støtte fra ressurspersoner i nabolaget. De har i tillegg møtt stor velvilje fra blant annet båtforeningen og nærmiljøet for øvrig.
Tore Kubberød (tekst)
Del
Foregående artikkelMoss skal bli Norges reneste by
Neste artikel250 år med Refsnes Gods
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS