Det er nå cirka et år siden Rijad Ademi tok over som byens barberer etter Paul Aas og endret navn på salongen fra Grand Frisør til Grand Barbershop. På kort tid har ryktet om Rijads kompetanse på hår og skjegg nådd langt. Nå kommer det kunder fra hele Østlandet til salongen i Jeløgaten.

Barberer er et relativt sjeldent yrke. Rijad Ademi sørger for at det blir sveis på både barter, skjegg og hår. En barberer kan tilby mye som man ikke får utført i en frisørsalong, og Rijads spesielle kunnskaper gjør at folk kommer langveisfra for å få en trivelig time i stolen.
– Det finnes ikke så mange barberere, og den nærmeste utenom meg er i Oslo. Det er mange som har spesielle ønsker vedrørende både skjegget og håret, som de ikke får innfridd hos en vanlig frisør. Skjegg krever sin spesielle kompetanse, og når det gjelder håret er det mange som kommer hit for å få såkalt skin fading. Det er det ikke mange frisørsalonger som kan utføre, forteller oslomannen som har gjort mossing av seg.
50/50 hår og skjegg
Rijad Ademi forteller at kundene er ganske likt fordelt på skjegg og hår.
– Velfrisert skjegg har blitt veldig trendy, og jeg merker at stadig flere menn kommer innom ofte for å få fikset skjegget. Menn vil også se bra ut, og det er jo ikke noe annerledes enn at damer får fikset negler eller tatt hudbehandlinger. Dette har jo ført til at jeg har fått mange faste kunder som er innom kanskje ukentlig, og kunder som reiser langt for å få
oppfylt sine ønsker for hår og skjegg. Jeg har kunder fra både Fredrikstad, Halden, Kongsberg, Drammen, Larvik, Ski og Oslo, smiler han.
Fra Kongsberg
En av dem som har blitt fast kunde hos Rijad i Moss, er Rune Ellefsen som kommer helt fra Kongsberg og dermed tar barberertimen som en heldagstur.
– Det er fjerde gang jeg er her, og jeg er veldig godt fornøyd med jobben Rijad utfører. I tillegg til at han er flink, er servicen veldig bra. Det er også et bra miljø her i barbersalongen, forteller Rune Ellefsen.
Spesiell sveis
Han oppsøker Grand Barbershop på grunn av at han har et spesielt ønske til hårfrisyren.
– Jeg ønsker en såkalt Pompador-sveis. En sveis tilnærmet den Johnny Cash hadde, og som ikke så mange får til. Jeg har vært veldig fornøyd med jobben som har vært gjort her på Grand Barbershop hver eneste gang jeg har vært her.
Det er tilfeldig at Rune Ellefsen endte opp som kunde hos Grand Barbershop.
– Tidligere har jeg brukt barberere i Oslo og Skien. Så hørte jeg via jungeltelegrafen om Grand Barbershop her i Moss, og det var full klaff. Det passer dessuten veldig bra praktisk med at dama mi er fra Råde.
Lokaler med tradisjon
Bortsett fra noen års pause har det vært barbersalong i lokalene i Jeløgaten siden 1930-tallet. Det er ingen tvil om at Rijad Ademi klarer å opprettholde tradisjonen og det spesielle miljøet som er i en barbersalong. Ingen klager på at de må vente, og praten om alt mulig går livlig mellom både kunden i stolen, barbereren og de ventende kundene. Det er mye latter, og alle går fra besøket hos Grand Barbershop med et smil om munnen.
Etter nærmest å ha vokst opp i sin fars barbersalong i Gamlebyen i Oslo, vet Rijad hvordan kundene vil ha det.
– Jeg husker jo godt hvordan det var å observere far jobbe, og alle kundene som kom innom gang etter gang. Kundene skal trives her og føle seg vel når de går herfra.
I alle aldre
Han forteller at kundene er i alle aldre, og at de fleste naturlig nok er lokale.
– Jeg har overtatt en del av kundene fra Paul Aas som jeg overtok salongen etter. I tillegg har jeg flere som har fulgt med meg fra Studio S Hårdesign hvor jeg jobbet tidligere. Samtidig er det mange nye, og det er jo veldig hyggelig at så mange bruker såpass med tid på å reise til Moss for å få hjelp av meg.
Tore Kubberød (tekst)
Jørn Mortensen (foto)
Del
Foregående artikkelLille Café har gjenoppstått på Teibern
Neste artikelEt SINsykt jubileum
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS