Ingen oppdrag er for små eller store for Moss Glass og Fasade AS i Midtveien 1. Selv om det er glassfasader som utgjør den største delen av omsetningen så er Moss Glass og Fasade AS i Midtveien 1,  kan privatkunder få det meste som de ønsker seg. Og har du lyst til å møblere hjemmet ditt med glassinventar så har de også løsninger på det.

Jon Petter Porsmyr, som er eneeier av Moss Glass og Fasade, forteller at de er opptatt av å ivareta alle kunder.

– Her kan kunder komme for å få skåret til glass, få tilpasset dusjløsninger, kjøpe glassinventar eller hva det måtte være. Vi fikser det aller meste. Men det er glassfasader som er vårt største produkt. Vi har de siste årene laget fasadene på mange forretnings- og næringsbygg. Nå har vi også fått oppdraget med å levere glassfasadene på det nye Sparebank 1-bygget i City Syd. Det er et av de største enkeltoppdragene vi har hatt, sier eieren som i alle år har pendlet fra Fredrikstad til Moss for å drive firmaet sitt.

Moss Glass og Fasade har et godt samarbeid med en rekke store entreprenører.

– Det er gjerne gjennom dem vi får de store oppdragene. Den siste tiden har vi hatt mange skolebygg i Østfold og Follo. Glassfasader blir bare stadig mer brukt.

Rekkverk og dusjvegger
Han forteller at de også har mange andre populære produkter. –  Vi er også store på rekkverkløsninger. Et annet viktig produkt for oss er dusjløsninger. Det er ikke alle steder det passer med ferdige dusjkabinetter. Da lager vi dusjvegger på mål. Andre produkter vi leverer en del av er glass til kjøkkenbenk, skyvedører til innglassing, helglass skyvedører, speil, og isolerglass for å nevne noen av de viktigste produktene.

– Vi lager også inventar på oppdrag fra kunder. Blant annet har vi laget både TV-benker og stuebord i glass. Vi har også laget glasshyller og dører til vinskap for å nevne noe.

Som far så sønn
Moss Glass og Fasade AS  ble etablert i januar 2005 av Fredrikstad-mannen  Jon Petter Porsmyr som fortsatt er 100 prosent eier.

– Jeg har jobbet med glass hele livet. Etter å ha jobbet hos Br. Bøckmann AS i 20 år fikk jeg lyst til å starte for meg selv, sier Porsmyr.

Glassfaget har sterke tradisjoner i familien Porsmyr. Flere av familiemedlemmene er involvert i selskapet, og Jon Petter Porsmyr selv har også tatt opp arven etter sin far og Jon Petter sin sønn Jakob er sterkt engasjert i bedriften i dag. Så dette er 3 generasjon som velger glass som sitt yrke.

– Faren min var med på å starte opp Br. Bøckmann i 1973. Han var også med på å starte opp Moss Glass og Fasade i 2005, men har nå trukket seg tilbake og nyter pensjonisttilværelsen.

Enorm vekst
De siste årene har Moss Glass og Fasade hatt en enorm vekst.
– Veksten har kommet dels fordi stadig flere ønsker glassprodukter og dels fordi vi har gjort et strategisk oppkjøp. Tidligere i år kjøpte vi opp konkurrenten Ema Glass AS i Fredrikstad. De ansatte her ble overført til firmaet her i Moss.  Vi er nå 13 ansatte, men har i tillegg 10-15 dyktige medarbeidere som vi leier inn til store prosjekter.

Veksten illustreres veldig godt i omsetningen. I fjor omsatte Moss Glass og Fasade AS for 26 millioner kroner.

– Som følge oppkjøpet av Ema Glass AS så regner jeg med at vi i år ender opp mellom 35 og 40 millioner kroner. Neste år er målsettingen 45-50 millioner kroner i omsetning. Det er all grunn til å forvente denne veksten med tanke på de store ordrereservene vi har inn i 2018.

Del
Foregående artikkelEdward var en pioner
Neste artikelMoss; Et mekka for ølhunder
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS