Gilbert Marshall opplevde sitt livs store mareritt da låven på Røed gård brant ned til grunnen natt til 11. mars 2010. Lydstudioet som mossingen hadde etablert fem år tidligere, og som han hadde utviklet til et viktig samlingssted for mange band og musikere, ble flammenes rov. Påkjenningen ble så stor at det gikk ut over helsa, men nå er han igjen klar til å øse av sine kunnskaper til både unge og etablerte musikere.

Det er en smilende Gilbert Marshall som tar i mot oss i sitt nye lydstudio i det gamle ærverdige hovedhuset på Orkerød. Lokaler som han har hatt i et par år, men som han gradvis har bygget om og innredet til et komplett og svært godt utstyrt lydstudio Marshall Sound Service.

Tung tid
Mossingen, som i en årrekke har vært en kjent og sentral skikkelse i byens musikkmiljø, forteller at de åtte årene fra brannen på Røed og fram til i dag har vært en lang og tung tid. Gilbert Marshall etablerte musikkstudioet i låven på Røed i 2005. Etter en treg start begynte lydstudiovirksomheten å ta seg skikkelig opp da Gilberg Marshall natt til 11. mars 2010 fikk telefon om at låven sto i full fyr. Alt brant ned til grunnen og musikeren mistet studioutstyr til flere hundre tusen kroner.

– Jeg mistet alt lydutstyr som jeg hadde spart opp gjennom 30 år. Som godt er så var jeg forsikret, og deler av de pengene har jeg brukt på å bygge opp det nye studioet. Men i ettertid ble jeg også deprimert i tillegg til at ryggen begynte å krangle, så jeg har rett og slett ikke orket å tråkke til for fullt.

– Gradvis har jeg skaffet studioutstyr, og for drøye to år siden fikk jeg leie disse lokalene på Orkerød av MK Eiendom KF. Det har imidlertid vært en lang ombyggingsjobb, men nå er jeg klar til å åpne lydstudioet igjen selv om jeg fortsatt ikke er 100 prosent helsemessig, smiler Gilbert Marshall.

For mossingen har musikk stått hele tiden stått sentralt i livet, fra han i tenårene fikk sin første gitar og et notehefte med Cat Stevens-låter.  Han har spilt i en rekke forskjellige band, vært fast musiker under revyer både i Tivoli Amfi og på Parkteateret, og de siste årene hatt det travelt med bandene Norwegian Pink Floyd Project og Pub Floyd.

Analog fra våren
Lydstudioet Gilbert Marshall har bygd opp på Orkerød er romslig og godt utstyrt. Han håper både lokale musikere og band og tilreisende vil benytte seg av det han mener er et stort studio sammenliknet med de fleste andre.

– Det er ikke mange studioer som har like god plass. Her er det ikke noe problem for hele band å spille samtidig. Utstyrsmessig har jeg også alt jeg trenger for å starte opp med digital drift. I løpet av våren vil jeg også ha alt som trengs for analoge opptak. Det er noe spesielt med analog lyd. Alle de feteste albumene opp gjennom tidene er tatt opp på bånd, og de store artistene har igjen begynt å spille inn analogt fordi det gjør noe bra med musikken og lydbildet.

Inviterer unge
55-åringen har allerede fått de første oppdragene til studioet sitt, og ønsker alle musikere velkommen til å ta kontakt.

– Jeg håper det store musikkmiljøet i Moss benytter sjansen. I tillegg har jeg lyst til å slå et slag for ungdommen.

Rundt omkring i distriktet er det et stort mangfold av band og talentfulle musikere som sikkert har en drøm om å spille inn en låt. Jeg ser for meg å invitere masse band til en helg hvor de får et par-tre timer hver seg i studio for å realisere drømmen og få den spesielle opplevelsen det er å jobbe i et studio.

Hus med sjel
– I tillegg håper jeg å få jobbe med mer etablerte musikere. Jeg håper jo at musikk-Norge får øynene opp for studioet mitt. En ting er selve studioet og de mulighetene som ligger i det, en annen ting er lokalitetene og omgivelsene. Det gamle ærverdige hovedhuset på Orkerød skaper sammen med den flotte naturen en helt spesiell ramme. Kanskje kan lydstudioet bli en liten turisme, smiler Gilbert Marshall.

Del
Foregående artikkelHer er jubileumssjefen
Neste artikelRockeprofessoren
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS