Med kunstsnøanlegg og rulleskitrasé kan skiglade mossinger nå gå på ski i Mossemarka hele året. Moss Skiklubb får skamros fra høyeste hold i Norges Skiforbund over hva de har fått til. Landslagssjef Vidar Løfshus er enormt imponert over hva den lille klubben har fått til.

– Det er utrolig imponerende at en så liten klubb greier å gjennomføre en så stor dugnad. Dette er en rulleskiløype som spesielt barn, ungdom og mosjonister vil ha stor glede av. Anlegget kan også danne et viktig grunnlag for utviklingen av nye toppløpere, sier Vidar Løfshus.
Den driftige dugnadsgjengen i Moss Skiklubb har de siste årene jobbet mer enn 8000 timer for klubben sin. Resultatet er en asfaltert rulleskitrasé på 1,2 kilometer og kunstsnøløyper på cirka 2,5 kilometer. Totalt har dette kostet cirka åtte millioner kroner.
Arven etter Hattestad
Landslagssjef Løfshus mener anlegg som dette er svært viktig for rekrutteringen til langrennssporten.
– Spesielt med tanke på at snøforholdene har blitt dårligere de siste årene. Østfold har nå anlegg både i Tistedalen, Trøsken og Moss. Alt ligger dermed til rette for at fylket på sikt skal klare å levere løpere som tar opp arven etter Vibeke Skofterud og Ola Vigen Hattestad.
– Rulleskianlegget er viktig også fordi det gjør det tryggere å trene på rulleski. Nå slipper barn, unge og mosjonister i Moss å gå langs trafikkerte veier. Kunstsnøløyper er i ferd med å bli et must for skisporten. Sist vinter var den dårligste på mange år, med mye mildvær og regn. Likevel klarte Moss Skiklubb å ha gode forhold i imponerende 65 dager.
Mønsteranlegg
Løfshus bor i Vestby og har fulgt godt med på arbeidet som Moss Skiklubb gjør. Han regner med at han til vinteren også blir å se i kunstsnøløypene.
– Jeg er ikke av dem som går så mye på rulleski selv, men jeg er glad i å gå på ski om vinteren. Siden jeg bor i Vestby er alternativene anlegget her i Moss eller i Drøbak. Så bli ikke overrasket om jeg dukker opp, smiler han.
Skipresident Erik Røste var også på plass i forbindelse med åpningen. Han beskriver anlegget i Mossemarka som fantastisk.
– Her har vi et helårsanlegg hvor folk bor, akkurat slik vi ønsker det. Moss Skiklubb har et moderne snøkanonanlegg, et nytt rulleskianlegg og et moderne skileik-anlegg. Dette er et mønsteranlegg i Norges Skiforbund, sier han.
Ukentlige treninger
Leder Ole-Kristian Narmo er glad for rosen fra landslagssjef Vidar Løfshus.
– Det er hyggelig at det vi har fått til, blir lagt merke til. Nå håper vi også at klubber utenfor Moss får øynene opp for det flotte anlegget vårt og bruker det. Det er god plass til alle. Selv om rulleski har blitt mer populært de siste årene, er det ikke sånn at man må gå i kø i rulleskitraséen. Det er om vinteren vi har flest brukere.
Moss Skiklubb har sommeren igjennom organisert rulleskitrening hver mandag med 25-30 deltakere.
– Etter at vi fikk kunstsnøanlegget og nå rulleskitraséen, har vi hatt en betydelig tilvekst av nye medlemmer. Vi har rekruttert ganske mange nye barn og unge til skisporten.
Stolt
Narmo er stolt over dugnadsånden i Moss Skiklubb.
– Det er veldig mange som har bidratt i mindre roller, og en relativt liten gjeng som har gjort en enorm innsats. Denne gjengen har lagt ned tusenvis av timer for å skape dette breddeanlegget som vi håper vil glede mange.
Moss Skiklubb har nå en kunstsnøtrasé på 2,5 kilometer. Det er deler av denne traséen som er asfaltert for rulleskitrening.
– Asfalteringen betyr også bedre forhold om vinteren. Med fast dekke i traséen vil det ikke kreves så mye snø for å lage løyper om vinteren.
Tore Kubberød (tekst)
Jørn Mortensen (foto)
Del
Foregående artikkelEt SINsykt jubileum
Neste artikelLager sykkelrute av unionshistorien
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS