Visste du at Mossedistriktet har en bane for frisbeegolf? På Jeløy Folkehøyskole har Frelsesarmeen laget en bane med ni hull og som er åpen for alle som har lyst til å prøve.

Frisbeegolf er en sport som får stadig større utbredelse i Norge. Det dukker stadig opp nye baner og det arrangeres hyppige konkurranser. En av landets beste spillere er Yuri Zelevtsov, russer som siden 2007 har oppholdt seg i Norge for å jobbe for Frelsesarmeen. Ved siden av å jobbe som fengselskapellan i Oslo er han å finne på en av Østlandets frisbeegolf-baner, deriblant banen på Jeløy Folkehøyskole som han har vært med på å utvikle og bygge opp sammen med rektor Hans Nilsson og Knut Erlend Hjorth-Johansen som er administrasjonsleder for ressurssenteret på skolen.

Alle tre er bitt av frisbeegolf-basillen, og for spesielt rektor Hans Nilsson så preger sporten hverdagen. Boligen hans ligger nemlig midt i banens område og ikke mange meterne fra et av banens hull.

– Det hender vi hører det smeller fra en frisbee i husveggen, smiler han.

Nilsson forteller at banen som er anlagt på Jeløy Folkehøyskole er en såkalt korthullsbane bestående av ni hull.

– Med tanke på omgivelsene, sikkerheten for folk som ferdes og bebyggelse så kreves det at de som spiller brukeren puttefrisbee og ikke de frisbeene som går lengst. Men selv om dette er en korthullsbane så er det ingen enkel bane å spille på. Det er alltid vind, og den skifter veldig i retning. Vinden har svært stor påvirkning på frisbeene og det gir jo spillerne utfordringer.

Veldig mye i frisbeegolf minner om vanlig golf, men et hull på en frisbeegolfbane er en kurv som plata skal havne oppi. Ellers så brukes mange av de samme begrepene som i golf, som de forskjellige hullenes vanskelighetsgrad.

– Her er samtlige hull par 3-hull, og det kan være vrient nok selv for de drevne spillerne. Vinden kan nemlig skape en god del utfordringer, sier Yuri Zelevtsov som har spilt frisbeegolf siden 2003 og som har gjort det skarpt i konkurranser. Han har selv gått de ni hullene på 21 kast, noe som er banerekord.

Rektoren forteller at bruken av banen øker stadig av både de som har tilknytning til skolen og utenforstående.

– Vi har en del firmaer og grupperinger på konferanser og events her og de spiller en del. I tillegg bruker både ansatte og elever på skolen banen. Vi opplever også at stadig flere utenforstående kommer for å forsøke seg.

Frisbeegolf er en sport som passer for både gammel og ung, og for alle uansett hvilket nivå man er på,.

– Med de flotte omgivelsene som er her på Jeløy er en runde frisbeegolf en flott opplevelse. Man kan ta med hele familien eller gå en runde med kona eller kjæresten. Det er både morsomt, spennende og trim. Og uansett hvilket nivå man er på så kan du utfordre seg selv, sier Hans Nilsson.

Jeløy Folkehøyskole har en del frisbeer til bruk for sine gjester eller de som er tilknyttet skolen.

– Men vi har ikke fått på plass noe utlånsordning for andre brukere av frisbeebanen. Det blir mye å administrere. Dessuten er det en liten investering å gå til anskaffelse av en egnet frisbee. Hos for eksempel XXL så har de puttefrisbee til en hundrelapp.

Det er foreløpig ikke etablert noen frisbeegolf-klubb i tilknytning til banen på Jeløya. Men de som ønsker informasjon kan finne det i en egen facebookgruppe eller på hjemmesiden til frisbeegolfforbundet. De tre initiativtakerne til banen forteller at de har videre planer for banen.

– Vi har blant annet planer om en stor årlig konkurranse som vi i år tar sikte på blir arrangert 9. juni. I tillegg snakker vi om forbedringer av banen. Spesielt på utkaststedene hvor plenen blir opptråkket og stygg. Der kunne vi tenkt oss et fast dekke.

Tekst Tore Kubberød
Foto Jørn Mortensen

 

Del
Foregående artikkelFord Mondeo: Hybrid med høy komfort
Neste artikelSkal ha det hyggelig i hagen
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS