Kambo-gutten Fredrik Wasenius har bestandig spilt fotball. På lag har han spilt siden han var seks år, og nå, 10 år senere er Sprintspilleren tatt ut til NFF’ landslagsskole i Porsgrunn, to år på rad. Intensjon er å kartlegge og skolere opp de mest talentfulle spillerene i alderen 13 – 16 år. Fortsatt er fotball det morsomste jeg vet om – det er minst like gøy som for ti år siden, sier Fredrik.

– Når skjønte du at du var god?
– Det var vel egentlig når vi startet på stor bane. Da fikk jeg mere tid, mere plass å boltre meg på, og det var stor tilfredsstillelse å faktisk få til det jeg prøvde på, sier han. Det var da det begynte å bli skikkelig gøy.
– Du har alltid drevet med ball?
– Jeg var så vidt innom et par andre idretter som barn. Søsteren min var god i badmington, så jeg ønsket også å prøve det. Jeg har vært innom skiklubben, men valget ble enkelt; det er fotball det dreier seg om. Jeg drev mye med ball på Kambo, spesielt mellom 8-12 årsalderen. Vi var en kompisgjeng som spilte sammen, i gata, på bane og overalt egentlig. Jeg kan egentlig ikke huske at vi drev med noe annet. Jeg har bestandig vært glad i å trene.
– Blir du ikke lei?
– Nei. Det har jeg ikke blitt en eneste gang.
Et steg videre
Fra 14 årsalderen begynte jeg å trene mye, det vil si ca fem dager i uken, og det har jeg holdt på med det to siste årene. Det ble viktig å ta både treningsnivå- og mengde et steg videre. I fjor ble jeg tatt ut til å være med på talentsamling i Porsgrunn, der de beste i landet møtes. Det er kartlegging opp mot landslag, og jeg har også vært med denne sommeren. Det gir ekstra motivasjon, og jeg er stolt over å ha blitt tatt ut to år på rad, det er ikke så mange som har vært med på det, sier Fredrik.
– Hva er dine styrker som fotballspiller?
– Jeg er god med ball i beina, det vil si teknisk god. Så har jeg et god skuddfot og god spilleforståelse.
– Du kommer langt med det?
– Ja. Det vil jeg si. Det er alle gode egenskaper å ha, smiler Fredrik.
– Blir det noen mål da?
– Ja, mål blir det. Det er jo det fotball handler om, å score flest mulig mål. Så der er jeg absolutt med og bidrar, sammen men mange andre, så klart.
Lagfølelse
– Jeg er en typisk lagspiller, jeg trives utrolig godt i Sprint-Jeløy.
– Hva er det som gjør klubben så bra?
– Det er et bra team, både sportslig og sosialt, det er godt samspill, bokstavelig talt. Jeg føler meg heldig, som kan være en del av en diger kameratgjeng, så jeg har ingen planer om å forlate klubben med det første.
– Ikke hvis det kommer andre tilbud heller?
– Tvillingbroren min, Andreas, som er keeper, spiller sin første sesong i Moss. Jeg valgte å bli værende i Sprint, og angrer ikke. Vi har spilt sammen gjennom hele oppveksten, fra vi var seks til vi var femten år, så det er første gang vi ikke er i samme klubb. Vi har bestandig støttet hverandre- og vært konkurrenter selvsagt, smiler Fredrik.
Fokusert
Jeg er nok en veldig fokusert spiller, det må man være for å lykkes. Jeg trener regelmessig med A-laget, i tillegg til min egen aldersgruppe. Det å forberede seg psykisk er en vesentlig del av fotballen, det er gjerne da de gode resultatene på banen kommer. Det handler om å sette fokus, komme inn i kampsonen, tenke på motstanderen, og på hva man skal gjøre på banen. Spise riktig, hvile, pakke bag og i det hele tatt gjøre seg klar, forberedelser er viktig, sier han.
Mål fremover
– Hva er målene fremover?
– Jeg fokuserer faktisk ikke så veldig langt frem, men skal man nå langt, må man nå langt i egen by først. For øyeblikket har jeg fullt fokus på Sprint, men når jeg ble tatt ut i U16-landslagstrener
Erland Johnsens såkalte rollegruppe, som er en slags prøvespilling for landslagstroppen, som  både 15 åring og16-åring føles det utrolig gøy. Det er jo noe mange ønsker å oppnå. Muligheten til å vise seg fram på et slikt nivå, og spille med flagget på brystet, gir en ekstra motivasjon.
Så blir det en bonus hvis jeg faktisk får en plass i troppen etter hvert, avslutter Fredrik.

 

Tekst: Kristin Gudbrandsen

Foto: Jørn Mortensen

Del
Foregående artikkelLars Brække: Elsker Moss, skeptisk til havna
Neste artikelTil L.A. for å bli bedre i poledance
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS