I ti års tid har Øyvind Martinsen invitert til forskjellige typer fotokurs. Både proffer og hobbyfotografer fra hele Europa vil lære av den anerkjente fotografen fra Rygge.

– I tillegg til lokale fotointeresserte kommer det deltakere fra hele landet til kursene mine. Jeg har til og med hatt deltakere fra en rekke forskjellige land som Russland, Hellas, Tyskland og

Spania. De har kommet til Norge utelukkende for å delta på fotokursene mine. Det synes jeg er en anerkjennelse, smiler Øyvind Martinsen.

Intensive kurs
Fotografen har nylig gjennomført et fotokurs i landskapsfotografering. På kursene hans er det satt et tak på åtte deltakere, og oftest er det tett opp mot fullt. Men denne gang var det kun to deltakere, fordi flere måtte melde avbud i siste liten på grunn av sykdom. Men de to deltakerne fikk til gjengjeld en helg med to lange og intensive dager med tett oppfølging. Kursene Øyvind Martinsen arrangerer går fra tidlig lørdag morgen til solnedgang og så fra soloppgang søndag til utpå ettermiddagen.

– Jeg har valgt å kjøre intensive helgekurs over to dager slik at deltakerne skal få best mulig utbytte på kortest mulig tid. Det er også mulig så lenge jeg velger å begrense antall deltakerne. For deltakerne er det også lettere å sette av to intensive dager en helg enn kurs med lengre varighet.

Proffer og amatører
Han forteller at deltakerne er alle typer mennesker med interesse for foto og natur.

– Jeg har deltakere som er både profesjonelle fotografer og hobbyfotografer. En del av de som har fotografering som hobby er svært dyktige. Felles for alle deltakerne er motivasjonen til å lære mer. Det er aldri noe problem med vilje og innstilling, alle som kommer hit virkelig vil lære mer. Derfor er dette veldig morsomt og inspirerende for meg også.

Praktiske kurs
Øyvind Martinsen tilbyr i løpet av et år mellom 12 og 15 kurs. Han har kurs innen landskapsfotografering, naturen som kunst, makrofotografering, nattfotografering, kurs for nybegynnere og workshops.

– Alle kursene starter med at jeg har et foredrag om hvordan jeg jobber, tilnærmingen til motivet og mine tanker. Men så mye som 70 prosent av tiden på kursene er jobbing ute, og de fleste kursene holder jeg ute i lokalene mine på Bredsand. Men jeg har også kurs andre steder i Norge, som i Romsdalen, på Dovre og på Runde. Felles for disse stedene er at det er områder jeg har et forhold til.

Gjengangere
Omtrent halvparten av deltakerne på kursene er fra Mosseregionen. – Resten finner meg enten via Jungeltelegrafen eller nettsiden min. Tidligere deltakere anbefaler kursene mine til sine fotointeresserte venner. I tillegg har jeg flere gjengangere, som har deltatt på flere kurs. Den største veteranen har vel vært på 25 av kursene jeg har arrangert, smiler fotografen som selv har landskapsfotografering som hovedinteresse og dyr/dyreliv og dokumentar på de neste plassene.

Det neste kurset han arrangerer finner sted 11. og 12. mars og temaet her er «Naturen som kunst». Kurset har fortsatt noen ledige plasser.

30 års erfaring
Øyvind Martinsen har opp gjennom årene blitt en svært så anerkjent naturfotograf. Han kan vise til over 30 års erfaring med utendørsfotografering, han har publisert flere bøker og bildene hans har stått på trykk i en rekke store magasiner som National Geographic, GEO, Smithsonian Magazine og The Guardian for å nevne noen eksempler. Han har i tillegg levert bilder til guidebøkene The Rough

Del
Foregående artikkelPub med overraskelser
Neste artikel– Visst går det an i Moss
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS