Formel 1; Vålergutten Dennis Olsen har vært aktiv go-kartkjører siden han var fem år. I en alder av åtte hadde han egen buss som fulgte han rundt på treninger. I 2013 gikk han over til Formel Renault, nå er han blitt 19 år, og har et klart mål i sikte: Bli verdensmester i Formel 1.

Drømmen på sikt er å leve av dette og den ultimate drømmen er å bli verdensmester i Formel 1.

– Min far har både vært aktiv go-kartkjører og kartleser, og det er han jeg kan takke for motorsportinteressen. Da jeg først fikk muligheten var det ingenting som kunne stoppe meg, etter å ha prøvd en gang var det gjort, sier Dennis. Jeg trente stort sett hver dag hele uken, og fra jeg var 11 år begynte jeg å konkurrere på nasjonalt nivå. Vi kjørte mye rundt for best mulig trening og turen kunne gjerne gå helt til Ålesund for å trene til løp. Konkurranser har foregått mye rundt i Europa; Italia, Spania og Tyskland for det meste.

– Og nå er det altså Formel Renault som gjelder?
– Ja, som formelfører er jeg i stadig utvikling og nå er det kun trening og løp på heltid. Jeg begynte på Wang toppindrettsgymnas i Fredrikstad, men måtte gi meg etter første året. Jeg så fort at tiden som går med til formelkjøring ikke lot seg kombinere med skolegang, uansett hvor mye tilrettelegging som ble gjort. Jeg er mye på farten, både på trening og konkurranser, det blir en livsstil etter hvert. Jeg var på løp i Nederland nå i sommer, da jeg fikk invitasjon til et løp i Asia, nærmere bestemt Kuala Lumpur. Tre dager senere satt jeg på flyet, og samme uken var det konkurranse. Det var bare å hive seg rundt.

– Hvordan gikk det?
– Det gikk overraskende bra med tanke på at jeg aldri har kjørt gateløp før. Jeg er vant til å kjøre på bane. Det var både smalt og humpete, men jeg synes vi klarte utfordringen bra. Etter litt trøbbel i første løp, blant annet med dekk som ikke var helt optimale, startet jeg som nummer sju. I tredje løp klatrer jeg opp til andre plass, som også ble sluttresultatet, så det må jeg si meg fornøyd med. Det var forresten en helt annen kultur der, nærmest ville tilstander. Folk fulgte etter meg overalt, og det var skriking og hyling. Ikke akkurat hverdagskost for en kar fra Våler.

– Rockestjernetilstander var vel greit for en stund det og?
– Ja, så absolutt! Mototsport har en helt annen status, det er vel en stund til vi kommer dit, sier han. Resultatene etter to år med formelkjøring har det ikke vært noe å utsette på. Dennis klatrer stadig oppover resultatlisten. Han ble nummer tre i Formel Renault NEC i 2013, nummer to i Europacup i fjor, og i år vant han det første løpet i sesongen. – Det har vært litt trøbbel etter det, men jeg satser på å komme meg opp igjen, å være raskt tilbake. Jeg kjører i juniorklassen og må ha gode resultater å vise til, både med tanke på sponsorer og det å få kjøre i større klasser. Sponsor-jobbing tar tid, jeg har personlige sponsorer i tillegg til det vi dekker selv. Det å kjøre i større klasser krever mer penger, så enkelt og så vanskelig er det.

– Får du tid til noe annet?
– Jeg har hatt kjæreste i to år nå, det er godt å få fokuset vekk fra kjøringa. Kompiser har jeg mange av i motorsportmiljøet, i tillegg til de gamle gode som alltid har vært der.

– Hva er planene fremover?
– Målet er å kjøre ferdig sesongen nå, få best mulige resultater. Både foreldrene mine og støtteapparatet rundt står på hver eneste dag for å hjelpe meg videre.

Drømmen på sikt er å leve av dette og den ultimate drømmen er å bli verdensmester i Formel 1. Jeg vil vise at jeg kan! 

Tekst og foto: Kristin Emilie Gudbrandsen 

kristin@pspress.no

Del
Foregående artikkelAnno: Gjenskaper soldat-historien
Neste artikelHonda HR-V; Endelig tilbake!
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS