Merk dere datoen 28. april. Da bør det kunne bli en folkefest i Moss sentrum med en meny bestående av både gjenbruk, vårsjekk av sykkelen dans og kulturell pubrunde.

– Det er spennende at så mye forskjellig er samlet under en paraply. Her bør det være noe for enhver smak og ikke minst sørge for at det blir mye folk i sentrum fra morgen til kveld. Vi satser selvsagt på at det blir en superfin vårdag med sol og varme så folk kan kose seg ute, sier Kristin Utakleiv i Moss i Sentrum.

Gjenbruksdag
Det er tre forskjellige arrangementer i Moss lørdag 28. april. Det arrangementet som trolig kommer til å trekke mest mennesker er Gjenbruksdagen som starter tidlig på formiddagen.

– Da blir det forhåpentligvis stands og salgsborder i hele gågata og sentrum. Vi hadde gjenbruksdag også i fjor med veldig bra respons, og jeg tror det blir enda større oppslutning i år. Da oppfordrer vi folk til å rydde i garasjer, kjellere og på loft, og ta med seg det de av forskjellige årsaker ikke har bruk for lenger. De som vil ha salgsbod denne dagen kan bare kontakte oss. Vi tar i mot påmeldinger helt opp til dagen før arrangementet.

– Det blir også ulike aktiviteter i forbindelse med Gjenbruksdagen. Blant annet vil Rygge Soroptimist Klubb invitere til kjolemarked utenfor ByLab i gågata. Inntektene fra dette går uavkortet til ulike prosjekter for kvinner i Moldova. I tillegg vil DNT Vansjø fortelle litt om turmulighetene i området og sette fokus på at gjenbruk også er viktig ute i skog og mark, forteller Kristin Utakleiv.

Vårsjekk av sykkelen
I fjor ble det også arrangert en egen dag hvor flere av byens sportsbutikker og sykkelverksteder stilte opp for å gjøre en vårsjekk og enkle reparasjoner på sykler. I år har man valgt å legge vårsjekken av sykler til samme lørdag som gjenbruksdagen.

– Da kan alle som ønsker det ta med seg sykkelen og så få den sjekket av eksperter slik at tohjulingen er klar for våren og sommeren. De kan også gjøre enkle justeringer dersom det er nødvendig og gir råd dersom trenger større reparasjoner. Moss kommune, XXL, Standard Sport og Kias stilte i fjor, og jeg regner med at de også er med denne gang.

– Salget av elsykler har også gått voldsomt opp de siste årene og mange flere vurderer elsykkel. Moss kommune har kjøpt inn et visst antall elsykler som lånes ut via biblioteket. Lørdag 28. april får du muligeten til å teste disse elsyklene i gågata.

Kulturell pubrunde
For en del år siden ble det arrangert kulturell pubrunde i Moss, og denne tråden ønsker serveringsforeningen og Moss i Sentrum å blåse nytt liv i.

– Runden starter på Kråkereiret klokken 14.00, og fram til klokken 21.00 vil følget ha tatt runden til ytterligere seks steder. Underveis vil det skje litt forskjellig. Blant annet blir det quiz, live musikk, historier og kulturelle innslag. Blant de som spiller er Terje Kinns Rockaybilly band, Caddy Dou, Allan Olsen, Inger Karlsen Trio, Arild Settli spennemannslag og Villagra Kvintett. Runden avsluttes der den startet, på Kråkereiret, hvor det blir en konsert.

Dansens dag
Lørdag 28. april er også Dansens Dag. Det vil også bli behørig markert rundt i Moss sentrum.
– Her er det ikke noe spikret program, men dansere fra blant annet kulturskolen vil ha pop-up-show på ulike steder i Moss sentrum. Det vil bli vist litt forskjellig av dans i tillegg til at det blir en forestilling på Kirkeparken videregående skole på kvelden.

Program
Her er noe av det som skjer i Moss sentrum lørdag 28. april:

Kl. 1000-1500: Gjenbruksdag med stands hvor det blir aktiviteter og salg av brukte ting.

1200-1400 Danseinnslag rundt i Moss sentrum

1200-1230 Moteoppvisning med Fretex

Moss kommune serverer Fairtraide-kaffe og har egen fairtrade-stand hvor de informerer mer rundt temaet.

1400-2100: Kulturell Pubrunde med start på Kråkereiret. Turen går innom Cocktail, Queens, Moments, Cafe Riis, Mikron og House of Foundation.

 

Foto Jørn Mortensen
Tekst Tore Kubberød

Del
Foregående artikkelJonas er tilbake i rampelyset
Neste artikelStadig flere mossinger vil kompostere
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS