Foliering av matterommet ønsker Refsnes skole å inspirere elevene til å bli nysgjerrige, utforskende og vitebegjærlige. Det gamle biblioteket på skolen er gjort om til et eldorado for elever som vil finne ut av det de lurer på.

Foliering: Avdelingsleder Siv Mathisen ved Refsnes skole forteller at alle ved skolen er glade for at de har fått denne muligheten.

– Vi hadde et grupperom til overs som ble brukt til noe tilsvarende, men i mindre skala. Så fikk vi 200.000 kroner fra Abelstiftelsen til dette prosjektet. Dermed kunne vi lage dette Verdensrommet hvor elevene skal kunne ta og kjenne på ting, prøve ut det de lurer på, bli inspirerte til å få fram forskertrangen, sier hun.

Foliering av PS Press Reklame
PS Press Reklame har vært delaktige i utformingen, foliering og innredningen av Verdensrommet. Folierings ekspert Trygve Walle, PS Press Reklame, har sørget for at rommet er foliert med matematiske hjelpemidler, magnet tavler, witheboard (tusj tavle), tavler med trykk, bord foliering med gradeskive og gulv foliering.

I alle fag
Det var et ekstra fokus på matematikk som var starten på prosjektet. Et fokus som startet i 2015 og som på de nasjonale prøvene viser at Refsnes skole har fått mange elever opp på et høyere nivå i faget.

– Selv om det er matematikken som ligger i bunn her så kan Verdensrommet brukes i alle fag. Det er opp til lærerne hvordan de ønsker å bruke rommet. De som ønsker å bruke rommet setter seg opp på en bookingliste. Starten viser at rommet kommer til å bli veldig godt brukt, sier Siv Mathisen.

Klasse rom Foliering Moss, PS Press Reklame
Mattelærer Victoria Kristoffersen, Sol Alvestrand, Olav Jauert, Ferdinand Hagen – Hansen og Julia Herje.
foran fra venstre ser du: Eivind Hagen, Andrea Rørvik, Mats Buskoven, Linnea Dahlmann, Olivia Lauritzen og Isak Kvarme. Foto Jørn Mortensen

Lærere med ekstra ansvar
Avdelingslederen forteller at de har to lærere som er spesielt knyttet til bruken av rommet. – De to er såkalte matteveiledere både for elevene og for sine lærerkollegaer. De jobber med å få alle til å bli inspirert, til å tenke litt annerledes og til å se hvilke muligheter som ligger i Verdensrommet.

Vi merker allerede at både lærere og elever er inspirerte og at elevene får en høyere motivasjon til å lære når de kan omsette det de skal lære i praksis og se hvordan ting faktisk fungerer. Når klassen har et prosjekt eller en oppgave så kan de i Verdensrommet utforske det de jobber med. Dermed blir ting lettere å forstå.

Gjennomtenkte løsninger
Siv Mathisen forteller at de i tillegg til bidraget fra Abelstiftelsen også har brukt en god del egne penger og ressurser på å innrede rommet.

– Men det hadde ikke vært mulig uten bidraget fra stiftelsen. Vi hadde en del av det som står i rommet fra før, men både innredning og innkjøp koster ganske mye. For at rommet skulle bli optimalt så ligger det en gjennomtenkt helhet bak alt som er gjort. Vi har nå et rom som alle trinn vil nyte godt av.

– I tillegg så har vi også vært heldige med erfaringen til den ene av matteveilederne. Hun har tidligere jobbet på Vitensenteret, som hun var med på å bygge opp. Det er mange av hennes tanker vi har bygd videre på.

Avdelingsleder Siv Mathisen forteller at selv om rommet er i bruk så vil det litt senere bli en markering.

– Vi planlegger en offisiell åpning i uke 12 i forbindelse med Matematikkens Dag. Da vil vi invitere gjester til å se på Verdensrommet.

 

Del
Foregående artikkelAndreas Jørgensen; Vil hedre «mann i gata»
Neste artikelHjelper bostedsløse i Oslo
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS