Harald Fløgstad er høyremann og logistikkingeniør, og er villig til å stille kompetansen til rådighet som ordfører i nye Moss kommune i 2019. Når dette skrives er ikke nominasjonen avgjort, men partimedlemmene ser så langt ut til å mene at han er rett mann.

– Hvor vil du plassere deg i partiet, på en akse fra kremmerhøyre til verdikonservativ?
– Nærmere det verdikonservative, vil jeg mene. Jeg hadde en borgerlig oppvekst på en gård ved Rygge kirke, i en familie som nok følte en naturlig tilhørighet til Høyre.

– Og der fant du deg godt til rette?
– Det vil jeg si, jeg ble tidlig politisk interessert, og synes jeg har fått bekreftet mine oppfatninger gjennom erfaringer og utdannelse.

Og som god høyremann er Fløgstad selvfølgelig også opptatt av økonomi, næring og arbeidsplasser, og at man må skape før man kan fordele. 

Konstruktiv holdning
Selv om han har hatt Rygge som hjemkommune har Harald Fløgstad absolutt Moss som sin hjemby. Det var der han gikk på kino, gikk tre år på Kirkeparken videregående, har jobbet i Moss Shipping AS, og bodd et par år på Bryggekanten.

– Og vi var i Moss på julegateåpning hvert år, for ikke å snakke om Melløs og MFK, hvor faren min spilte for mange år siden, jo, vi har alltid hatt en nær tilhørighet til Moss.

– Men det er slett ikke alle ryggesokninger som har vært positive til sammenslåing?
– Det kan du trygt si, men stemningen er nok en annen nå.

– Resignasjon eller begeistring?
– Jeg synes det er en konstruktiv holdning til den nye kommunen, også blant de partiene som var mest imot. Og det synes jeg er veldig bra, vi trenger alle gode krefter når vi nå skal bygge en ny kommune. For det er det som skal skje, bygge ny kommune, vi snakker slett ikke om en utvidelse av Moss. Og vi snakker heller ikke om noen storkommune, både Rygge og Moss har så beskjedne areal at vi fremdeles forblir en ganske liten kommune.

For øvrig mener Harald Fløgstad at det bør legges stor vekt på omsorg og rehabilitering i den nye kommunen, og legges aktivt til rette for at folk skal kunne klare seg hjemme så lenge som mulig.

– Vi skal se mennesket gjennom hele livet, og bygge fleksible kommunalområder med færrest mulig byråkratiske sperrer.

Økonomien
Etter 4. mai i år har Moss og Rygge Høyre vært ett partilag, Moss Høyre, og nominasjonskomiteen har bedt om innspill fra partiets medlemmer på hvilken av de tre ordførerkandidatene til neste års kommunevalg man foretrekker. Her kom Fløgstad ut som den klart foretrukne.

– Hvordan oppleves det, da?
– Hyggelig å få tillit, selvfølgelig.

– Og hva slags ordfører vil du eventuelt være?
– Jeg vil være lyttende og analyserende, og så langt som mulig konkludere ut fra faktiske forhold. Og så ser jeg nok meg selv som en lagkaptein som vil ha laget til å gå i samme retning.

– Det hender man som politiker kommer opp i konflikter, hvordan møter du det?
– Konflikter hører med, det er jeg godt kjent med, og tar det greit. Vi har jo hatt våre uenigheter i Rygge, ikke minst i forbindelse med byggingen av en stor og dyr ungdomsskole.

– Ja, det ble dyrt. Jeg snakket for en stund siden med en Frp’er fra Rygge som var innbitt motstander av sammenslåing, med tanke på låneopptak og den elendige økonomien i Moss. Hvordan står det til i Rygge?

– Der er økonomien ansvarlig og god, og vi har full kontroll på driften. Men vi er også belånt, mye på grunn av den omtalte ungdomsskolen. Og når det gjelder den kommende kommunen har Fellesnemda vedtatt at netto lånegjeld ikke bør overskride 85 prosent av brutto driftsutgifter.

Trafikkproblemene
Tiden er egentlig overmoden for å etablere en ny kommune, mener Fløgstad, og aller helst ville han også hatt med Våler og Råde.

– Spesielt Moss og Rygge har jo vokst sammen til en naturlig enhet, og det er en helt naturlig og logisk utvikling at de slås sammen.

– Og hvordan ser du på det å bli en del av den nye konstruksjonen, ikke minst med tanke på de betydelige trafikkproblemene vi står overfor?
– Vi i Rygge har jo stort sett vært observatører til det, men det er vel så at jernbaneløsningen som ble vedtatt for veldig mange år siden kanskje kunne vært en annen. Men det er det for seint å gjøre noe med nå. Når det gjelder Moss Havn tror jeg den vil få en nyttig og rasjonell størrelse og funksjon. Og så mener jeg at det bør kunne gå an å se på alternativet med tunnel til Årvoll en gang til når det gjelder riksvei 19.

Avslutter Harald Fløgstad, som for øvrig lever det gode liv i Larkollen med kone, to barn og hund.

– Travel, da?

– Vel, med ett barn i Moss Tennisklubb og ett i Moss Skiklubb blir det jo en del å følge opp. Og så jogger jeg litt, og går en god tur med bikkja hver dag, i tillegg til politikken, som tar svært mye tid.

– Og hvis du får ordførerjobben så tar du’n?

– Ja visst, samlende og lyttende ordfører.

Del
Foregående artikkelVolvo V60; Elegant og imponerende nykommer!
Neste artikelHer er «Seven Up»
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS