Bytt ut drypp fra hyttetaket og utsikten til nærmeste fjelltopp med lukten av saltvann og full oversikt over et gryende båtliv i kanalen. Selv om det ikke er veldig vinterlig og langt fra skiføre i Moss så inviterer Tommy Hyggen og de ansatte ved Fiskebaren til afterski i hele påska.

Afterski er vel ikke en av de første tingene man tenker på når en skal planlegge påskefeiring i Moss.

– Vi skal vise at det er fullt mulig å skape skikkelig afterski-stemning og påskefølelse selv om man ikke befinner seg i Hemsedal, Trysil eller andre steder på fjellet og selv om det ikke er et snøfnugg i nærheten, smiler Tommy Hyggen.

Hyggen-comeback
Fiskebasaren i Moss stengte før jul som følge av at tidligere driver gikk konkurs. Etter hvert ble det klart at stedets eier Ya Ming Yuen hadde fått Tommy Hyggen til å overta ansvaret for driften. Hyggen var den som drev Fiskebasaren fram til 2012, så han vet godt hvilket potensiale stedet har.

I midten av mars gjorde restaurantveteranen comeback med brask og bram og folk strømmet til kanalen for å feire reåpningen. Åpningen foregikk 17. mars, på selveste St. Patricks Day, og på menyen sto da selvfølgelig irsk aften med irsk musikk og en stemning som nesten løftet taket.

– Det har vært en knallbra start. Åpningshelgen var det tett som sild i tønne her, og vi satser på fullt hus både ute og inne også i tiden framover. Med ulike arrangementer, underholdning og god stemning skal vi sørge for at det strømmer på med folk framover. Vi skal sørge for at folk koser seg og kommer i god stemning.

Afterski hver dag
Påsken står for døra og mange forbinder høytiden med lange skiturer i råtten snø, slalåmkjøring men kanskje med afterski som høydepunktet. Og selv om vi i Moss verken har råtten snø, takdrypp, utsikt til snødekte vidder og fjelltopper så lover Tommy Hyggen at det skal bli påskekos og afterski på Fiskebasaren i Moss.

– Våre afterski-arrangementer skal bli minst like bra som de som foregår til fjells. Vi kommer til å ha afterski på brygga med påskedrinker og livemusikk med enten trubadur eller DJ. Det blir åpent hele påska, lover innehaveren.

Påskekafe
Han lover også en koselig avslutning på høytiden.
– Førstedag og andredag påske blir det påskekafe. Da tilbyr vi croissanter, wienerbrød og kaffe. Vi jobber også med muligheten for et litt utvidet mattilbud i form av høye smørbrød. I hele påsken vil sultne gjester kunne bestille pizza som vi får levert fra Bajazzo. Vi har planer om å ha en fullt utstyrt matvogn ved siden av Fiskebasaren, men det er ikke klar til påske. Jeg regner med at matvogna er på plass fra cirka 1. mai.

Ingen skal fryse
Tommy Hyggen forventer masse folk i veggene rundt Fiskebasaren i påska. Han lover at folk ikke skal fryse mens de tar utepilsen eller hva de måtte ha lyst på.

– Langtidsværvarselet sier at det skal bli knallvær i påska og masse sol. Bedre ramme enn varmende påskesol og utsikt til kanalen er det vanskelig å få når en skal kose seg utendørs. Langtidsvarsler for været er imidlertid ikke helt sikre så prognosene kan endre seg,. Likevel skal ikke gjestene fryse. Vi har brukt tiden før åpningen til å bygge ny stor terrasse med pergolatak og effektive varmelamper rundt hele Fiskebasaren. Dermed vil gjestene ha det lunt og godt uansett vær. I tillegg har vi en del plasser innendørs for de som likevel skulle komme til å fryse.

Tore Kubberød (tekst)
Jørn Mortensen (foto)

Del
Foregående artikkelDNT Vansjø; er klare for innrykk
Neste artikelToyota C-HR; – Behagelig og frekk
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS