Ferieklubben i Moss og Rygge er i gang, og det med et program som er mer omfattende og innholdsrikt enn noen gang. Tilbudet til 6500 barn og unge i de to kommunene inneholder i år hele 73 forskjellige aktiviteter.

For andre året samarbeider Moss og Rygge om ferieklubbtilbudet, og etter en vellykket start i fjor så er årets tilbud mer omfattende enn noen gang.

– Det baller på seg. Stadig kommer det nye aktiviteter og det er svært sjelden vi tar bort noen tidligere tilbud fordi det tross alt er en del barn og unge som vil ha disse tilbudene, smiler Arthur Olsen, fagleder for fritidsavdelingen ved Kulturtjenestene i Moss kommune.

Flott respons
Han har de siste årene hatt ansvaret for ferieklubbene. Et stort og innholdsrkt men ikke minst hyggelig ansvar.

– Det er en hyggelig oppgave når en ser på responsen. Tilbudet går ut til cirka 6500 barn og ungdom i alderen 7-16 år i de to kommunene, og i fjor hadde vi over 700 unike deltakere. Mange av disse deltok på flere enn en aktivitet I gjennomsnitt deltok hver av deltakerne på to-tre aktiviteter. Det blir derfor mye å holde styr på, men jeg har mange gode medarbeidere både i Moss og Rygge. 

Flere nyheter
Det er flere nyheter i år, som turer til trampolineparken Rush på Kolbotn. – Når vi innfører nye aktiviteter så er det etter at vi har fanget opp signaler om at aktiviteten er ønsket. Vi følger godt med på hva som rører seg i barne- og ungdomsmiljøet. Blant annet bruker jeg mine egne barn som rådgivere. 

Arthur Olsen forteller at en del aktiviteter er mer populære enn andre.

– Vi har blant annet en rekke kurs som kjøres med maksimalt deltakerantall. Blant annet cup cakes-kurset og strikkekurset. I år har vi også nye kurs som for eksempel pynting av kjeks. Ellers så er turene våre alltid veldig populære. Det gjelder turene til både Liseberg og Tusenfryd og til Laser World. Vi regner også med stort trykk for kurs og turer vi har til Våler, hvor friluftsliv og den type aktiviteter står på programmet. 

Sosial profil
Deltakerne må på de aller fleste tilbudene i ferieklubben betale en deltakeravgift.

– Dette er det dessverre ikke alle som har råd til. Jeg har en målsetting om at ferieklubben skal ha en sosial profil, og forsøker hver dag ha minst tre gratistilbud. Målet er at alle skal kunne være med på et eller annet. Gratistilbudene kan være kurs eller andre tilbud som aktivitetsdagene i Nesparken, forteller Arthur Olsen.

Her er tilbudene
Årets ferieklubb i de to kommunene går over fire uker, hvorav tre uker er før fellesferien, mens den siste uka er i begynnelsen av august. I tillegg er det friluftsskole for de mellom 10 og 13 år i uke 32. 

Her er noen smakebiter fra ferieklubbens program:

– Sommer på Alby
– Kurs i animasjonsfilm
– Tennis i Larkollen
– Teaterkurs
– Dansesommerskole
– BMX-kurs
– Turer til Tusenfryd,  Liseberg og Rush Trampolinesenter
– Skriveverksted
– Cupcake-pyntekurs, fastelavnsboller og pynting av kjeks-kurs.
– Tur til Eventyrfabrikken i Sarpsborg
– Skyting med Rygge Skytterlag
– Kurs i nysirkus
– Fotballcup på Nøkkeland
– Golfkurs
– Friluftsskole med Oslofjorden Friluftsråd
– Kurs i taekwondo
– Hangout for de yngste
– Bowling og laserworld i Moss
– Blomsterkurs
– Amazing Race i Nesparken
– Humlesertifikat
– Kurs i ansiktsmaling
– Kokk i friluftsliv-kurs
– Aktivitetsdager i Nesparken
– Friluftsskole ved Vansjø for barn
– Orienteringsskole
– Friluftsskole på Larkollen for barn
– Mat på takke og bakerovn
– Lær å lage vegetarburger
– Kunstkurs ved Bruce Naigles
– Baseballkurs

Del
Foregående artikkelLandets ferskeste salgsavdeling?
Neste artikelLiten men stor SUV fra Ford
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS