Nes Camping på Jeløy, nordvestvendt ved Oslofjorden og med utsikt til Tofte, er en meget populær og barnevennlig campingplass for både gjester og fastboende. Vi har møtt noen som har funnet sitt paradis, og har besøkt stedet i over tredve år.

Bente Mogstad har vært bestyrer de siste tre årene, og forteller at campinggjestene kom allerede før påske, på tross av at vårværet har latt vente på seg, og det fortsatt er kjølig i lufta.

– Vi har ikke fått startet sesongen skikkelig enda, men det er nok ikke lenge før det braker løs her, sier hun. Når sesongen starter for fullt kan det være lurt å bestille plass på forhånd. Vi har 25 gjesteplasser, i tillegg til telt og hytter, og det blir fort fylt opp. Vi har 255 fastboende, det vil si folk som leier grunnen, og tjenester som Nes Camping tilbyr.

Samhold og vennskap
Jan Erik Kaxrud og Lise Torp, begge bosatt i Vestby, er storfornøyde med den faste plassen på Nes, og kommer igjen år etter år.

– Vi er her så mye vi kan. Lise har vært her i ca 10 år, og jeg har vel feriert her i 33 år nå, sier Jan Erik. Akkurat denne plassen har jeg hatt i ni år, før den tid var jeg litt lenger borti her, og helt i starten var det ikke i faste plasser. Da måtte vi stå i kø, det var om å gjøre å få den fineste plassen. Det var loddtrekning, og vi kunne holde på hele natta, det var tider, sier han.

– Hva er det beste med campinglivet? 

– Det er det sosiale, helt klart.  Vi har fått mange gode venner igjennom årene, eller campingfamilien vår, som vi pleier å kalle dem. Vi er begge uføretrygdet, og ser alltid frem til månedene på Nes. Vi har så mange gode minner herfra, og skaper stadig nye, sier han. Det meste vi har bodd her er 19 måneder i strekk.

Nydelig beliggenhet
– Beliggenheten her setter vi også stor pris på. Det er ikke uten grunn at det blir kalt «Oslofjordens perle», det er fantastiske turmuligheter her, og det benytter vi oss av, begge to. Ellers er jo campinglivet lettvint og greit, det er ikke noe vedlikehold å snakke om, vask og polering er i grunn alt som skal til. Nå har vi akkurat gjort ren hele plattingen med høytrykksspyler, og når Lise får på plass blomsterkrukkene sine, så blir det bare velstand, smiler han.

– Er det mange felles sosiale arrangement?
– Ja, det er vel en fire, fem ganger i året, vi samles ved danseplattingen og koser oss med dans og musikk. Disse kveldene er alltid populære, og både små og store er med, sier han.

Hjelper hverandre
– Finnes det uskrevne regler blant dere som bor her?
– Her tar vi hensyn til hverandre, det er vel kanskje det viktigste. Vi har en barnefamilie rett ved siden av, men det er ikke noe problem. De er kjempekoselige, og bryr seg ikke om vi sitter oppe og koser oss, men man må ta hensyn til hverandre. Jeg opplever stor hjelpsomhet blant folk her, er det noe man trenger hjelp til er det alltid noen som stiller opp. Alle passer på hverandre, det er trygt å vite, sier han. Jeg tror camping generelt er en oppadgående trend, her er vi alle ulike,  og det er plass til alle typer folk. Vi har i alle fall ikke tenkt til å gi oss, dette er paradiset vårt, sier Jan Erik og Lise.

Tekst: Kristin Gudbrandsen
Foto: Jørn Mortensen

Del
Foregående artikkelRegi: Linn Olsen
Neste artikelJenter på hjul
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS