For de aller fleste av oss er det å bytte gulv en ganske stor og omfattende jobb. Det gjør også at vi ofte er usikre på hva vi skal velge, når beslutningen om å legge nytt er tatt.

Så hva bør vi tenke på ved valg av nytt gulv?

Her er noen tips:
Hvilket rom skal gulvet ligge, og hvor mye skal det tåle?
Moss, Bretun Fargerike
Gulv må tåle mye slitasje, da det er den flaten i huset som er mest utsatt. Hvert rom har også ulik bruk, som for eksempel et soverom og et kjøkken. Soverommet har ikke så høye krav om slitestyrke, men mer varme og lunhet. Et kjøkkengulv derimot, skal kunne tåle litt vann-søl og være mer motstandsdyktig mot hakk og riper.

Tenk derfor nøye over hva nettopp ditt gulv skal tåle, og velg ut fra det uten at det går på bekostning av utseende og design. En slitesterk høytrykks-laminat for eksempel, har kommet i så gode farger og overflater, at det skal godt gjøres å skille den fra en parkett.

Hva slags gulv?
Det finnes utallige typer gulv på markedet i dag. Alt fra heltre plank, parkett, laminat, klikkvinyl, gulvbelegg og heldekkende tepper. Siden du skal ha nærkontakt med gulvet hver dag, er det viktig å velge et gulv som er varig og som går godt sammen med det øvrige interiøret. Skal det ha struktur? Hardt eller mykt? Matt eller blankt? Moderne eller rustikt? Det viktigste er at du velger et gulv med god kvalitet som du kan leve med lenge, og ikke et du går fort lei. Vær obs på at det som er veldig «trendy» akkurat nå, kanskje ikke er det om få år, så tenk tidløst og klassisk.

Moss, Bretun Fargerike, Gulv trenderOverflater og trender
Overflatebehandlingene på gulv har endret seg mye med tiden, og vi ser mye mindre av helblanke overflater på parkett og laminat. Nå er det matte overflater som gjelder, og vi ønsker det naturlige, oljede utseendet. Hardvoksoljer har erstattet mye av lakkerte og oljede gulv, uten å gå på bekostning av slitestyrke. Tvert imot gir hardvoksoljen deg det beste fra lakk og olje, og bevarer det matte og rustikke utseendet.

Laminatene har også endret seg enormt. Fra å ha en blank og «kald» overflate, kommer de nå med pregede, matte og lune flater. Den tradisjonelle 3-stavs eikeparketten er også ute av trendbildet. Nå skal det være 1-stavs plank, lyse og lette farger, med rustikke tegninger og kvist. Vi ønsker et rolig uttrykk på gulvene, og brede plank forsterker denne stilen.

Tidene forandrer seg, og det samme gjør underlaget vi går på. Tenk funksjon, kvalitet og design når du skal velge gulv neste gang, og snakk med fagfolk. Vi på Fargerike hjelper deg gjennom hele prosessen, slik at du får et gulv som varer og som du vil elske!

Nina Torsteinson
Interiørdesigner og fargekonsulent, Fargerike Bretun Interiør

Del
Foregående artikkelBrødre som går i farens «sotspor»
Neste artikelMoss Byleksikon: Et lokalt oppslagsverk på nett
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS