Lars Fabian Berger-Olsen går på Steinerskolen og driver med både karate og tegning på fritiden. Foreløpig har han bare hvitt belte i karate, men i tegning kvalifiserer han seg til sort. 

– Jeg håper på å bli kunster da!, smiler den karslige 11-åringen på spørsmålet om hva han skal bli når han blir stor. Kanskje teit å spørre av undertegnede for på kjøkkenbenken hjemme på Jeløya ligger det tegninger spredt utover. 

– Denne er en favoritt, sier Lars Fabian og peker videre. – Og denne. Og denne. 

Det er jammen ikke lett å velge mellom egne kunstverk. Noen av dem har han brukt opp mot 6 timer på å tegne. 

– En grunn til at jeg liker så godt å tegne er for at det beroliger meg. Jeg har noe som heter ADHD og når jeg tegner så er det liksom som om kroppen roer seg helt ned, forklarer 11-åringen.

Lars Fabian husker at han likte å tegne så tidlig som i barnehagen. Allerede som 3-åring satt han med blyanten i hånda. 

– Jeg håper bare at jeg fortsatt liker å tegne når jeg blir voksen også. Brødrene mine likte å tegne før, men de har slutta, forteller Lars Fabian. 

– Men de tegnet ikke like mye som deg, bemerker mor, Cecilie Berger, fra sidelinjen. 

Foreldrene til Lars Fabian oppmuntrer gjerne sønnen til å drive med favoritthobbyen. Pappa Lars Baden-Olsens entusiasme over kunstverkene har allerede resultert i flere salg av tegninger.

– Jeg har noen av Fabians tegninger hengende på kontoret mitt i Bilbutikk1. Der er det mange folk innom hver eneste dag. Ofte spør de om kunsten og lurer på hvem artisten er. Da kan jeg stolt fortelle at det er min sønn på 11 år. 

Lars Fabian forteller at han har solgt omtrent 7 tegninger. Halvparten av det han tjener på salgene går til tegnesaker, mens den andre halvparten går til sparing. 

Nå om dagen liker han aller best tegnestilen «doodle« og det han kaller «skumle tegninger». 

– Jeg kommer bare på ting imens jeg tegner. Jeg sitter ofte og ser på TV samtidig, men jeg hermer aldri. Jeg blir bare inspirert, sier den entusiastiske, unge kunstneren som elsker å se på litt skumle filmer og TV-serier. 

Lars Fabian tegner med spesielle tusjer og blyanter og blander gjerne de to tegnestilene sammen. Det er når fargene glir godt inn i hverandre at han liker kunstverkene best. 

I fremtiden venter en liten kunstutstilling for skolegutten. Navnet er klart: «Art of fabian»

– Moss VVS har av og til mindre kunstutstillinger i sine lokaler. Sjefen der ute har meldt interesse for å stille ut Fabians kunst. Akkurat når det blir vet vi ikke enda, men det hadde vært veldig gøy, avslutter en stolt kunstnerpappa. 

Del
Foregående artikkelmoss StandUp: VOLDsom vekst på moroa
Neste artikelArne Sandaker: 35 år med moter
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS