Bjørn Eidsvåg, Torgeir & Kjendisene, Stein Torleif Bjella, rockeveteranene i Enslaved, Monalia, Ine Hoem, festkonsert med Madcon og en rekke lokale band. Tony Fjærgård og de andre ildsjelene ved Festivalen Sin skal feire 10-årsjubileum til gangs siste helgen i august!

25. og 26. august blir tiende gang Fjærgård & co skal glede mossinger med Festivalen Sin. Nå er programmet klart, og det er spekket med kjente navn og stor musikalsk bredde, samt mange lokale helter med spellemannsprisvinner Torgeir & Kjendisene i spissen.
– Jeg er veldig godt fornøyd med programmet. Det har blitt en bra musikalsk spredning med bunnsolide musikere, smiler Tony Fjærgård.
Han forteller at han heller ikke har behøvd å grave noe dypere i kassa for å sikre seg dette solide beitet med norske musikere.
– Bookingen er på samme nivå som i fjor, selv om det er mange kjente navn. Dette skal bli tidenes Sin-fest i Moss, lover han.
Fest med Madcon
Spesielt Madcon tror han vil fylle Verket og dermed lage en heidundrende fest lørdag 26. august.
– Dette skal bli tidenes fest i Moss, og vi lader kanonene med konfetti og fyrverkeri. Deres live-rykte og repertoar med hits blir en knallavslutning på årets festival. Siden gjennombruddet tidlig på 2000-tallet har de to gutta levert den ene hiten etter den andre. Det internasjonale gjennombruddet fikk de med «Glow» som var pauselåt i den internasjonale MGP-finalen. Låta gikk til topps på hitlistene i en rekke land. Og låta «Don’t Worry» har nesten spinnville 150 millioner streams på Spotify.
Om Madcon sørger for rekord på Verket, tør ikke Tony Fjærgård å håpe på.
– Rekorden vår er 3000 publikummere, men det er plass til ytterligere 1000. Blir det opp mot rekorden, er det veldig bra. Totalt hadde vi i fjor 4500 mennesker innom på Festivalen Sin. I år håper vi tallet runder 5000 i løpet av de to dagene.
Visesang og hard rock
Festivalen Sin starter fredag 25. august med Stein Torleif Bjella. Den kritikerroste visesangeren har rasket med seg det meste av norske musikkpriser og toppet i 2013 VG-lista med albumet «Heim for å døy». Den siste utgivelsen, «Gode liv», ble nominert til fire spellemannspriser.
Senere fredag blir det kompromissløs rock med veteranene Enslaved som nettopp kunne feire 25-årsjubileum. På disse årene har de bygd seg opp en solid fanskare over hele verden, de har vunnet syv spellemannspriser, tre alarmpriser og har oppnådd begeistring både blant anmeldere og publikum med sin harde stil.
– Jeg er glad og stolt over at vi endelig får besøk av Enslaved. At de skulle besøke Festivalen Sin, er noe jeg har håpet på lenge. Derfor gleder jeg meg enormt, sier Tony Fjærgård.
Folkekjære Eidsvåg
Lørdag 26. august avsluttes som sagt årets utgave av Festivalen Sin med Madcon. Men tidligere på lørdagen kan Bjørn Eidsvågs store fanskare i Moss glede seg til en konsert med fløyelsmyke låter og tekster om livets sårbarhet, utfordringer og gleder.
I løpet av en 40 år lang karriere har Bjørn Eidsvåg levert en rekke låter som har blitt allemannseie. Totalt har «rockepresten» gitt ut 24 album som har solgt mer enn halvannen million eksemplarer. Han er med det en av landets mest folkekjære artister.
Spellemannsprisvinner
Det er også klart at Torgeir Hansen og hans  kjendiser skal spille på Sin for første gang. Torgeir & Kjendisene fikk i vinter spellemannsprisen for beste danseband, og de vet hvordan de skal få publikum med på festen.
Oslobandet Monalia med sterke koblinger til Moss, er også klare for Festivalen Sin. Da bandet kom med sin debutsingel i 2015 fikk de mange gode tilbakemeldinger fra kritikerne. Låta «My Little Lies» ble også spilt jevnlig på både NRK P3 og NRK P13, og den ble også listet på tysk radio samt fikk flere gode anmeldelser i internasjonale musikkblogger. Våren 2016 kom debut-EP’en som også har blitt jevnlig spilt på NRK P3 og P13.
Ine Hoem er også klar for Sin med sin vokalsterke sound og en musikk som henter elementer fra både moderne elektronisk popmusikk og jazz. Det kritikerroste albumet «Angerville» med singelen «This Year» ble sluppet for et par år siden og fikk mye radiotid.
Lokale artister
Festivalen Sin vil også bygge opp en mindre scene inne på festivalområdet.
– Her vil vi slippe til lokale artister. Vi håper det blir en blanding av etablerte band og artister og unge, lovende talenter. Jeg er åpen for alle mulige innspill og vil gjerne komme i kontakt med unge musikere. De som har lyst til å spille, kan legge ut låter på facebooksiden til Festivalen Sin, oppfordrer festivalgeneralen.
Tore Kubberød (Tekst)

Jørn Mortensen FOTO

Del
Foregående artikkelReiser langt for å få stelt hår og skjegg
Neste artikelGå på ski hele året i Mossemarka
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS