De fleste mossinger har en eller annen gang handlet blomster hos Blomster Pia. Bedriften er nå oppe og går igjen, men drives som en blomsternettbutikk, noe eier Karianne Heibø trives med.

– Jeg elsker å være i bua mi, eller verkstedet mitt som det egentlig er. For jeg har ikke butikk, men et sted jeg er og jobber. Det trives jeg veldig godt med, forteller Karianne.

Hun har jobbet med blomster i mange år, og startet sammen sin mor.

– Det er over 20 år siden mamma startet opp Blomster Pia på Pia-senteret. Vi ønsket da å ha en litt annerledes blomsterbutikk, og gjorde nok ting på en litt annen måte enn de andre butikkene på den tiden. Vi fikk tilbakemeldinger på at vi lagde spesielle buketter og oppsatser. Jeg har også i ettertid blitt fortalt av en selger at vi var en av de første som kjøpte cellofan av han for å pakke inn blomster. Nå er jo det helt vanlig, så det er litt gøy å tenke på, sier hun.

Etter hvert flyttet butikken fra Pia-senteret og til ærverdige Torvgården.

– Det var jo fantastiske lokaler, så det var et godt utgangspunkt for å få en fin butikk. Vi tok etter hvert inn noen møbler og litt interiør, og hadde mange kunder, sier hun.

Så forandret Moss sentrum seg og de vurderte salg.

– Vi luktet litt på det, og det gikk veldig fort. Plutselig var det solgt, forteller hun

Karianne hadde ikke hatt ferie på ti år. Og nå var tiden inne for å reise litt.

– Vi var blant annet i Las Vegas, New Zealand, Canada og Singapore, og jeg benyttet mye av tiden til å besøke botaniske hager på de forsekjellige stedene. I Singapore har de verdens mest moderne botanisk hage,  og det var som å være i et eventyr. Helt fantastisk! Jeg ble veldig inspirert og ønsket om å jobbe med blomster igjen økte betraktelig, forteller hun.

Karianne jobbet også litt på interiørbutikken Hannes, og har tatt noen kurs på Interflora i Råde.

– De er utrolig flinke, og jeg lærte mye.

Tanken på å starte opp med blomster lå der, men Karianne ønsket seg ikke en butikk.

– Jeg ønsket å drive med det jeg elsker å gjøre, men jeg ville være mer fleksibel. Derfor ble ideen om å starte en blomsternettbutikk til, sier hun.

Blomster Pia har egen nettside, hun er på facebook, Instagram og har egen blogg.

– Jeg kontaktes på telefon og på e-post. Jeg er veldig glad i å snakke med folk på telefon for å høre hva de vil ha. Jeg tar i mot folk her i bua etter avtale, eller vi møter de andre steder. Bua mi har ingen åpningstider så det er ikke et sted å stikke innom, for jeg er mye ute og farter, sier hun.

Blomster Pia setter opp buketter og oppsatser til alle anledninger.

-Jeg lager til brud, begravelser, bursdager og hjelper gjerne til med å pynte bord. Her på verkstedet har jeg eget kjølerom så jeg har alltid blomster inne. Jeg handler blomster på Økern så ofte det trengs, men har også så god kjennskap til flere av sjåførene som kjører blomster i Østfold. Jeg er så heldig at om det er noe spesielt jeg trenger raskt så møter jeg de ved E6 når de kjører forbi og får kjøpt rett fra lastebilen, sier hun

Karianne handler også inn litt interiør.

– Jeg kjøper inn vaser og fat og andre fine ting til å sette oppsatser i. Jeg får tak i det meste og har alltid noe inne. Ring meg gjerne om det er noe du skal ha, gjerne i litt god tid om det er noe spesielt, så finner vi det, avslutter Karianne Heibø.

Tekst og foto: Hege Halvorsen

Del
Foregående artikkelDart: Gutta med pilene
Neste artikelPersonlig, koselig og moderne
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS