Det er snart et år siden Bjørn Ernø tok med seg bruktbilforretningen sin, Ernø Auto, til Rabekkgaten 19. Det har han ikke angret på. Flyttingen har vært en vanvittig suksess og i løpet av 2017 regner han med at mange flere biler vil rulle ut av forretningen hans.

– Jeg klager ikke, smiler veteranen i bilbransjen i Moss. Bjørn Ernø kan snart se tilbake på 25 år med salg av bil. For et par år siden startet for seg selv.  Han fikk en knallstart i lokalene han delte med Uno-X på Høyden. Salget gikk så bra at han ved nyttår valgte å skaffe seg sine egne lokaler. Valget falt da på de tidligere lokalene til Moss To-Takt i Rabekkgaten 19, hvor det totalt har vært bilforretninger i over 45 år.

Han fikk en knallstart i de nye lokalene, og det har bare fortsatt.
– I fjor solgte jeg 300 biler, og så langt i år har vi passert 350. Jeg ser ikke bort fra at vi kan passere rundt 400 solgte biler før året kalenderen viser 2018. Med kun to og et halvt årsverk så sier det seg selv at det da blir travle dager. Men at det er mye å gjøre er jo bare morsomt.

Holder orden
Han mener det er flere årsaker til at han opplever en så stor suksess i en knalltøff bransje hvor det er mange aktører.

– Vi prøver å gjøre det beste ut av det hele tiden. Kundene skal få en god totalopplevelse når de kontakter eller besøker oss. Vi sørger for at alle bilene er blanke, rene og pene til enhver tid, og vi sørger for at det ser pent og ryddig ut i butikken. Kundene legger merke til sånne ting. Og jeg har et bra team med meg. De kunne jeg ikke klart meg uten.

– Dessuten har vi biler som passer for alle. Vi forsøker å ha nyere bruktbiler med bra kvalitet i prisklasser som passer de fleste.

Mange drop in-kunder
Som for alle andre bruktbilselgere så er det finn.no som er den store salgskanalen.

– Alle må være på finn.no. Det er der det meste foregår, det er der bilkjøperne først er innom. Brorparten av salget vårt er via nettet, og hele landet er vårt marked. Det er ganske så mange biler som i løpet av et år leveres på Gardermoen til kunder som kommer med fly. Veldig mange kjøper bil usett av oss, men i de nye lokalene har vi også opplevd et helt annet besøk enn vi hadde tidligere. Vi har veldig mange potensielle kunder innom, og det blir derfor også ganske mange drop in-salg i løpet av et år.

Kjøper fra forhandlere
Bjørn Ernø  forteller at de både ute og inne i Rabekkgaten har plass til rundt 50 biler. Innendørs disponerer han 500 kvadratmeter nyoppussede moderne lokaler, slik at kundene kan studere bil og ta en prat i hyggelige og varme omgivelser, sier mossingen som er tredje generasjon bilselger.

Del
Foregående artikkelChristiania Belysning: Designlamper i Varneveien
Neste artikelNina Hagen: Utstillingen som kan bli en døråpner
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS