Etter 22 år i bilbransjen i Moss, kjenner Bjørn Ernø Johansen bilmarkedet godt. Han har jobbet hovedsakelig med Nissan og BMW.  Bjørn jobbet i 14 år for Tronrud Bil, og senere som daglig leder hos Brennes Auto Moss. Nå driver han Ernø Auto AS og selger biler som aldri før.

– Bilbransjen ligger til slekta. Min bestefar, Gotfred Ernø startet i sin tid Ernø Auto. Han var den første som hadde BMW-agentur og BMW-salg i Moss. Jeg startet min egen forretning, Ernø Auto AS 1. januar i år. Jeg må virkelig si at salget har gått over all forventning til nå, sier han. Jeg har solgt godt og vel 120  biler på litt under er halvt år,  og det er nesten en bil om dagen. Jeg hadde sett for meg å selge ca. 100 til 150 biler i året, og det målet har jeg jo nesten nådd allerede, og det har blitt en helt annen divisjon enn jeg hadde regnet med, sier Bjørn.  Jeg får mange henvendelser hver eneste dag, og får tilbakemeldinger fra gamle og nye kunder  om at de er meget fornøyde. Og da kan jeg ikke annet enn å være fornøyd selv heller, sier Bjørn.

Selger biler til store deler av Norge
– Hvem kjøper bil hos deg?
– Jeg har hele Norge som nedslagsfelt, og leverer stadig biler til ulike kanter av landet.

– Hvor finner de deg?
– Jeg annonserer kun via finn.no, så folk flest finner meg over nettet. Jeg tror mye av grunnen er at jeg har fine, fyldige annonser, uten mye unødvendig informasjon. Jeg tar 10-12 bilder av bilen jeg legger ut, det mener jeg holder. Jeg har ikke egen nettside, og foreløpig ser det ikke ut som jeg har behov for det heller, siden salget går så bra, sier Bjørn. Jeg har mange kjøpere fra Moss, og har naturligvis mange kontakter etter såpass mange år i bransjen. Nå om dagen selges det såpass mye bil her at jeg ikke klarer å gjøre all jobben selv. Så 1.mars  måtte jeg ansette en medhjelper til, og det er til stor hjelp for meg.

Perfekt beliggenhet
Jeg har jobbet med bilsalg for andre i mange år, og nå er det veldig godt å være sin egen sjef. Det blir ofte lange dager med mye jobbing, men så er det dette jeg trives med da,sier Bjørn. Jeg pleier å si at jeg selger biler fra en gammel bensinstasjon, for det er jo det jeg gjør. Beliggenheten kunne ikke vært bedre, og senest denne uken hadde jeg en kjøper som kjørte forbi, og noen dager senere kom og kjøpte seg bil. Så beliggenheten er helt klart en viktig faktor her,  sier Bjørn.

Her har jeg god nok plass til å vaske og shine bilene, og det er lettvint og greit.
– Hva slags biler selger du?
– Jeg selger i utgangspunktet alle slags typer biler, men det er Nissan og Toyota det går mest av. Alt er av interesse, og prismessig selger jeg biler fra 0-500.000, avslutter Bjørn Ernø Johansen.

– Jeg vil rette en stor takk til gutta i Moss Glass og Bilpleie som har tatt meg inn i varmen, og for at jeg får leie kontorplass/lokale hos dem. De hjelper til med vask og klargjøring av biler for meg,  så dette er absolutt en vinn-vinn situasjon, avslutter Bjørn Ernø Johansen med et smil, samtidig som han også ønsker velkommen til både nye og gamle kunder i sitt nye lokale i Ryggeveien 82-84.

Del
Foregående artikkel3 retter for 2 personer for 100,-
Neste artikelKnallstart for Ekholt Terrasse
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS