– Det har vært en ellevill start, stråler Bjørn Ernø Johansen. Nyttår flyttet han og Ernø Auto fra lokaler han delte med Uno X på Høyden og inn i Rabekkgaten 19. Allerede etter halve januar hadde han nådd salgstallene for samme måned i fjor.

Ernø auto: Etter totalt 22 år i bilbransjen hos Tronrud Bil og Brennes Auto i Moss startet Bjørn Ernø Johansen ved nyttår i fjor sin egen bilforretning Ernø Auto. Det første året delte han lokaler med Uno X på Høyden, men fra nyttår har han vært herre i eget hus. Han trengte rett og slett et sted med plass til flere biler.  Ernø Auto har overtatt de tradisjonsrike billokalene i Rabekkgaten 19, tidligere Moss To-Takt.

Folk strømmer på
Bjørn Ernø Johansen har vært strålende fornøyd med det første året med egen bilbutikk. Etter å ha solgt 120 biler det første halve året så rullet i gjennomsnitt 25 biler ut av butikken hver måned det siste halve året. Og alt tyder på at salgstallene skal øke ytterligere med nye større lokaler.

– Starten har i hvert fall vært helt utrolig. Fram til 17. januar hadde jeg solgt 22 biler. Dette var like mye som hele januar i fjor. Det er utrolig mye folk innom her. Opp gjennom årene har jeg jo fått en stor kundemasse og bekjentskapskrets gjennom bilsalg. Det er mange som har kjøpt bil av meg opp gjennom årene og som kommer tilbake igjen og igjen. Noe jeg setter utrolig stor pris på.  I tillegg  så oser det jo bilhistorie av de nye lokalene her. I  45 år har det vært seriøse bilforhandlere her. Publikum forbinder Rabekkgaten 19.  med seriøs handel og god service, og det skal de fortsatt få sier Ernø.

Pusset opp
Det første Bjørn Ernø Johansen gjorde da han overtok de cirka 500 kvadratmeter store lokalene var å pusse opp. Han kan dermed invitere potensielle kunder til en bilprat i flotte og moderne lokaler med en romslig utstillingshall.

– Vi hadde ikke så verst plass hos Uno X heller, men her har vi plass til 18-19  biler både inne og ute. Tilgangen på nyere,  gode bruktbiler er vanvittig god og dermed blir tilbudet til kundene bra.

I forbindelse med flyttingen har Bjørn Ernø Johansen også ansatt en ny selger/klargører, slik at bedriften nå har to og et halvt årsverk.

– Vår nye selger er Fredrik Garder, som jeg har jobbet med hos Tronrud bil og Brennes Auto Moss i cirka 15 år. Dermed vet jeg også hva jeg har fått, nemlig en knallflink,  hyggelig og hjelpsom kar. Fredrik har tidligere jobbet som klargjører og også innen bilsalg på lørdager og når det trengtes hjelp i salget.

Bilfamilie
Bjørn Ernø Johansen kommer fra litt av en bilfamilie. Han er tredje generasjon bilselgere, og Ernø Auto er heller ikke noe nytt navn. Bestefaren Gotfred Ernø drev nemlig også et firma som het det samme. Gotfred Ernø var også den første i Moss som hadde BMW-agentur og BMW-salg i Moss.

– Faren min solgte også biler,  og nå er også eldste sønnen  vår i full gang  med bilsalg.  Ikke nok med det,  yngste sønnen jobber som bilmekaniker.  Det er noe med denne familien og bil, ler Ernø Auto-eieren.

Bjørn Ernø Johansen vil takke venner og ansatte for innsatsen i forbindelse med oppussingen.

– De skal ha mye av æren for at ting har gått så greit, sier han.

Tore Kubberød (tekst)
Jørn Mortensen (foto)

Del
Foregående artikkelKjøpmannen i Melløskrysset
Neste artikelNerder som lever av andre nerder
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS