Det som er viktig er opplevelsen i seg selv, og det er ofte ikke så mye som skal til. Lavterskelturer med senkede skuldre fungerer som regel best, samt noe godt i sekken og rikelig med drikke. Turer i skog og mark byr på inspirasjon for liten og stor. Det fikk i alle fall vi erfare, da vi tok med denne gjengen på tur.

– Nordmenn er turfolk, og det å være sammen og dele opplevelser ligger i vår kulturarv. Selv har jeg levd med skogen og lært og kjenne vær og vind siden jeg var barn, og dette har jeg selvfølgelig hatt mye glede av som voksen, sier Øyvind Falck. Denne gangen har koGrill i skog turmatkken forberedt turmat som egner seg godt for små mager, og han deler gjerne sine tips.
– Veldig mye handler om forberedelser. Sørg for at den praktiske delen av turen er i orden før avreise, og når det kommer til mat er det mye som kan forberedes kvelden i forveien. Det er selvsagt viktig å spise en god frokost, så holder energinivået lengre. Tur i skogen gjør deg sulten, så i grunn smaker all mat godt på tur. Det kan være greit å spørre hva ungene liker, spesielt når man skal ha med andres barn, råder han.

 

Ikke legg listen så høyt
– Hvilke anbefalinger har du til lettvint turmat?
– Kjøttboller, som er ferdigstekt på forhånd, slik at de bare kan varmes på bålpanna fungerer fint. Pastasalat er ofte populært hos barna, karbonader og små biffbiter likeså. Det må ikke nødvendigvis være pølser hver gang. Små foliepakker med grønnsaker og for eksempel kyllingbiter, er også velsmakende for de små. Oppskjært frukt er både næringsrikt og forfriskende, og fungerer godt dom snacks. Er man på sopptur og er heldig å høste av skogens gull, kan man fint lage en god omelett, forutsatt at man har med egg selvsagt.
Tur mat grill barn
Og en ting til; det er viktig å kjenne soppstedet godt, slik at man er sikker på at soppen er spiselig. Skogen har mye godt å by på både når det gjelder sopp og bær, og ikke minst planter. Det er mange gode smaker, både sødme og syre i spiselige planter, og det gir en ekstra spiss på måltidet, sier Falck.
Barn grill mat tur
Aldri sur på tur!
– Det er fint i skogen, det er stille og fredelig her. Bare vi som bråker litt da, men det går jo bra, sier gjengen med førsteklassinger.
– Hva er det som er gøy med å være i skogen da?
– Grille er gøy. Pølser og annen mat, disse kjøttbollene var forresten kjempegode. Man kan spise de i lompe, det har jeg prøvd, sier Benjamin. –
Jeg liker å hoppe tau, sier Martine. Jeg hopper tau overalt egentlig. – Jeg liker å finne blader som jeg kan lime inn, sier Ingrid.
– Og jeg synes det aller beste er å drikke kakao, sier Petra. Kan jeg forresten få en kopp til ?
Tekst: Kristin Gudbrandsen
Foto: Jørn Mortensen
Del
Foregående artikkelGarmin jakt med Villmarkslivparet!
Neste artikelGokart: Slo svenskene til tross for handicap
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS