Ellen Aabol fra Moss har oppnådd langt mer enn en gjennomsnittlig 18-åring. Hun har 40.000 følgere på YouTube, 35.000 på Instagram og 67.000 på ungdomsappen TikTok (tidligere Musically). Hun er en jente med bein i nesa som ikke er redd for å hoppe ut i noe nytt så lenge hun har troen på å få det til, noe hun som regel har. 

I tillegg til å drive aktivt med kontoene sine på sosiale medier holder hun nå på med å fullføre videregående som privatist, har akkurat startet eget aksjeselskap og nylig gitt ut en ny låt.

Ellen Aabol på YouTube

– Når jeg blir spurt om hva jeg brenner mest for så svarer jeg «alt!». Jeg klarer ikke å velge mellom tingene jeg driver med, men jeg hadde heller ikke drevet med alt dersom jeg trodde jeg ikke fikk det til, smiler hun.

Ellen Aabol på Instagram

VGS fullfører hun et halvt år før sine jevnaldrende fordi hun rett og slett syns hun kaster bort mye tid ved å sitte på skolebenken. 

– Leser jeg på egen hånd så er jeg klar for eksamen mye tidligere. For eksempel kaster man bort utrolig mye tid på å ha friminutt, forteller den ambisiøse mossejenta.

Hennes splitter nye aksjeselskap, StAc, går ut på at Ellen selv fungerer som sosiale medier ansvarlig for andre offentlige personer som trenger hjelp til å markedsføre seg.

– Tidligere har jeg jobbet freelance med dette, så jeg vet det er marked for det. ”Flying Culinary Circus” er noen av de jeg har jobbet med. Hvis man ikke prøver å gjøre det man brenner for så tror jeg ikke man kommer seg noe sted, sier hun. 

En annen stor del av livet til 18-åringen er musikken. I 2015 nådde hun helt til finalen i MGP junior med låten ”Drømmeland”. 26. Oktober gav hun ut låten ”Kongen av ingenting” hvor hun sender et lite stikk til alle som vil ha henne til å være en i mengden og ikke skille seg ut. 

– Den handler om å stå opp for seg selv. Jeg håper nok litt på at de jeg synger om skal ta hintet, men aller mest håper jeg folk liker låten og tolker den på sin egen måte. 

Ellen er signert både låtskriver og artist. Nylig var hun i Milano og skrev for den italienske artisten Dr. Shiver og er i samarbeid med større norske artister i Norge, men forteller med glimt i øyet at hun ikke kan gå nærmere inn på det. 

Tidligere i år var 18-åringen nominert til årets meningsbærer under Gullsnutten, en prisutdeling for aktive YouTubere.

– Det var helt utrolig og noe jeg er kjempeglad for, sier 18-åringen som gjerne snakker om tabubelagte temaer på YouTube-kanalen sin for å åpne opp for samtale og diskusjon.

Neste på agendaen er å bestå hennes avsluttende eksamener, noe hun selvsagt har troen på å få til.

– Jeg har ligget på en solseng på Gran Canaria og lest, dessuten har jeg interesse for fagene jeg tar og kunnskap fra før, så det skal nok gå bra, smiler den fryktløse mossejenta. 

Tekst og foto Eline Sunnvoll

Del
Foregående artikkelAlle Runes biler
Neste artikelJonathan tar saken
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS