Drømmekjøkkenet er i gang i Moss. Stian Arnesen fra Moss og Lasse Håvak fra Son kunne i forrige uke åpne sin femte butikk vis a vis Jula i Carlbergveien. Ambisjonene er å bli en betydelig aktør både på privat- og proffmarkedet.

Drømmekjøkken Moss
Stian Arness har åpnet 5 drømmekjøkken butikker. Siste butikken åpnet juni 2018 i Moss

– Forventningene er at vi i løpet av kort tid skal gjøre oss bemerket som en god og trygg kjøkkenleverandør-. Vi har ansatt fire personer som skal jobbe i butikken. En butikk har mange flotte utstillinger av både kjøkken- bad- og garderobeløsninger samt hvitevare, og som også blir et showroom for proffmarkedet, sier Stian Arnesen.

Med proffmarkedet menes både byggmestere og store prosjekter.

– Vi har etter hvert fått en solid erfaring i å levere totalløsninger på både kjøkken, bad og garderobe til prosjekter i ulik størrelse. Det største prosjektet vi er inne i nå er på Valle Hovin i Oslo hvor vi skal levere til 380 leiligheter. 

Jobber mot prosjekter
Arnesen forteller at de så langt ikke er inne i noen byggeprosjekter i Mosseregionen.

– Men vi jobber med flere aktuelle prosjekter og med backup av prosjektavdelingen håper vi å lande avtaler om ikke lenge. Erfaringen med store prosjekter sammen med at vi hele tiden skal være blant de beste på fremdrift og nullfeil håper vi veier tungt. Drømmekjøkkenet-butikken i Moss er på drøyt 400 kvadratmeter.
– Butikken i Moss er litt større enn gjennomsnittet for butikkene våre. Samtidig er det den sprekeste og flotteste butikken. Målet er at de som kommer innom skal føle inspirasjon av det de ser og opplever.

90 prosent kjøkken
Drømmekjøkkenet har et stort utvalg ulike kjøkkenløsninger som kundene kan se mange eksempler på i den nye store butikken i City Syd. I tillegg er det utstilling av ulike garderobe- og baderomsløsninger. 

– Det er viktig for oss også å ha både bad og garderobe, selv om kjøkkeninnredninger utgjør omtrent 90 prosent av omsetningen. Det er nemlig mange kunder som ønsker samme leverandør til alle disse rommene. 

Område i sterk vekst
Stian Arnesen forteller at det var ganske naturlig å etablere butikk i hjembyen Moss. – Moss er et utrolig spennende område i enorm utvikling. Vi vil gjerne være der ting skjer og ta del i veksten som Mosseregionen vil ha. At vi endte opp i City Syd er også naturlig selv om området allerede er base for flere av våre konkurrenter. Det handler om å være der ting skjer, smiler mossingen.

Han forteller at Drømmekjøkkenet i år har budsjettert med en omsetning på 126 millioner kroner, mens man i fjor endte opp med 110 millioner kroner.

– Vi ligger godt an i forhold til budsjett og foran fjoråret. Med butikken i Moss så er jeg sikker på at vi vil nå målene våre. 

Ni år med Drømmekjøkkenet
Det var i 2009 Stian Arnesen og Lasse Håvak etablerte sin første Drømmekjøkkenet-butikk, på Alnabru i Oslo, etter at de hadde jobbet sammen i den nå nedlagte Drømmekjøkkenet-butikken i Vestby. Senere har de sammen åpnet ytterligere tre butikker i Oslo og på Lillestrøm samt butikken i Moss som åpnet forrige torsdag.

Kvalitet og fleksibilitet
Stian Arnesen innrømmer at konkurransen i markedet er knalltøff, men at det er mange årsaker til at Drømmekjøkkenet har hatt suksess.

– Det vi scorer på er høy kvalitet og fleksibilitet. Drømmekjøkkenet har alt fra enkle og rimelige modeller til det mest eksklusive, men hele tiden står kvalitet i fokus. Fabrikken vår i Sverige tilpasser alt etter kundenes behov. Drømmekjøkkenet har også moderne og tidsriktige kjøkken, baderom og garderober og vi prioriterer oppfølging svært høyt. Det vil si at vi har egne ansatte montører som sørger for at alt kommer på plass hos kunden. Vi scorer også på at vi har korte leveringstider. 

Vekst hvert eneste år
Stian Arnesen forteller at de ni år siden de startet den første Drømmekjøkkenet-butikken har vært en spennende reise. 

– Vi har bygget dette stein for stein, men siden 2013 har vi økt omsetningen med omtrent 20 millioner kroner hvert år. I fjor endte vi opp med en omsetning på 110 millioner kroner med en god fordeling på proff- og privatmarkedet.

Fabrikk i Skåne
Drømmekjøkkenet produseres i Skåne og kan neste år feire 90-års jubileum. Den første etableringen i Norge kom i 1972, og nå er det 35 Drømmekjøkkenet-butikker geografisk godt spredd rundt i Norge. Fem av disse er det altså Stian Arnesen og Lasse Håvak som står bak. 

Fabrikken i Skåne har for øvrig kapasitet til å produsere 12000 kjøkkenskap pr uke. Til hvert kjøkken går det i gjennomsnitt med 15-20 skap. 

Del
Foregående artikkelLiten men stor SUV fra Ford
Neste artikel«PK» får naturfag til å rocke
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS