De feirer 35 års-jubileum i år, og møtes fast tre timer hver tirsdag for å spille tennis sammen. De kaller seg «Tirsdagsherrenes Sociale baad & Tenniscompagnie» og ble stiftet i 1981. Foruten at det er bra trening for oss har vi det veldig hyggelig sammen. Det sosiale aspektet er viktig, og vi har ikke tenkt til å gi oss med det første, sier Per Vanem, som har vært med siden start.

Det har blitt et fast møtepunkt dette, vi er en gjeng på 12 mann som spiller double. Det hele startet egentlig med badmington, det var før 1981. Vi var noen ivrige karer som reiste til «bobla» i Holmenkollen, for å spille. Vi sto opp klokken seks om morgenen, for å være sikker på å få time. Etter hvert fikk vi «boblehall» her i Moss også. Denne hallen ble bygd i 1989, og siden den gang har vi vært her.

– Er dere kamerater som kjente hverandre fra før?
– Både ja og nei, noen av oss har kjent hverandre i mange år, og gjengen som er her nå har egentlig utviklet seg naturlig etter hvert som flere har kommet til. Det som er sikkert er at det er et godt samhold, det er en hyggelig tone både på og utenfor banen, og kommentarene sitter løst, smiler Per.

Ut på tur
I tillegg til tirsdagstreningen er vi glade i å reise på tur. Vi deler oss i to team og drar ut med båt fast hver sommer. I begynnelsen var vi på Havna hotell på Nøtterøy, vi har vært innom Hankø og nå i senere tid har vi reist til Tønsberg.

Vi pleier å dra litt uti juni, når badevannet begynner å få temperatur, men det er absolutt ikke for badingen sin del at vi drar, sier Per.  Vi kjører fullt opplegg med kamper fredag og lørdag formiddag. På fredag kveld har vi bankett, og det er et høydepunkt i seg selv.
– Blir dere ikke slitne?
– Tja, vi klarer fint å holde det gående fra fredag til lørdag, men det blir mye latter og juging i båten på vei hjem, der er det alle rettigheter og ingen stengetid, smiler Per. Og så har vi alltid reker og hvitvin midtfjords på vei tilbake, det er en flott avslutning på turen.

–  Også er det kanskje godt å «komme unna» damene litt?
– Oi, nå må vi være forsiktige med hva vi svarer her, smiler Per. Nei, vet du, damene våre har vært mye med på tur, og det er veldig hyggelig. Vi har hatt faste
utenlandsturer hvert femte år, og da er alltid damene med. Det har blitt en og annen tur innimellom også, og nå har vi faktisk fått forespørsler om vi kan dra en gang i året, for de synes det blir for lenge mellom hver gang. Vi får se hvordan det blir fremover, i år skal vi til Riga i august og det ser vi frem til, alle sammen.

Fair play
– Hvordan er konkurranseinstingtet dere imellom, blir det mye diskusjoner i forhold til dommeravgjørelser? 
– Vi er opptatt av at det skal være litt alvor dette her også, dét må det være skal det være noe poeng. Det er ordnede former, vi legger opp et program to ganger i året for hele
sesongen. Da trekkes det lag og vi lager lister som alle får utdelt.  Det kan nesten høres ut som om det bare er kos og hygge, men vi er selvsagt opptatt av spillet også, sier Per. Men når det er sagt er fair-play regelen absolutt gjeldende, og skulle det oppstå uenigheter er det lagt igjen i det vi går ut porten herfra. Det er egentlig utrolig hvor lite konfrontasjoner det har vært gjennom alle disse årene, sier han.

Når det gjelder nivået generelt, er vi nok ganske like jevnt over, selv om det nok er noen som peker seg ut i positiv retning, men jeg nevner ikke navn, smiler Per.

Aldersmessig er vi også ganske like, de fleste er rundt 67-68 år, og så er det et par over 70. Og så har vi en «unggutt» da, i midten av femtiåra, men så er han også den eneste.

– Trener dere ellers også?
– Det er vel noen av oss som spiller litt tennis utenom denne faste ttreningen, men noe hardtrening driver vi ikke med i vår alder. Gå turer derimot, det vet det jeg det er mange som gjør, og det er god trening det også. Vi er opptatt av å holde oss i form, det gjør godt både for fysisk og psykisk helse.

Tennis er en livslang idrett, det kan man drive med til man er ordentlig gammel, det er bare å tilpasse etter hvert. Tennis med rullator kan kanskje bli litt vanskelig, men før den tid holder vi det gående, det er ingen av oss som har planer om noe annet.

Tekst: Kristin Gudbrandsen

Foto: Jørn Mortensen

Del
Foregående artikkelPopulære illustratører fra Moss
Neste artikelStamsaas Moss: – Åpningsfest i hundre
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS