De fleste av konkurrentene er gutter, men Desiree Sterner fra Son har ingen respekt. De fleste gutta må nemlig se bakhjulet til 15-åringen på roadracingbanen. Til høsten starter hun på toppidrettsgymnas med målsetting om å bli en av landets aller bestre roadracerkjørere.

Desiree Sterner har som mål å nå toppen i roadracing.
(Foto: Jeanette Larsen)

På rekordkort tid har Desiree Sterner markert seg som et stort talent i roadracing. På kun ett år har hun nådd toppen i klassen sin. I kamp med stort sett gutter, hvorav flere har sykler med større motor, suser hun inn til topplasseringer. 

– Gutta var litt kjekke de første løpene jeg kjørte, men nå har de blitt stille, smiler tiendeklassingen fra Grevlingen skole.

Det var først i mai i fjor Desiree Sterner tok lisensen og debuterte i roadracing. Etter det har det gått stadig bedre for 15-åringen. Årets sesong har hun innledet glimrende og etablert seg i toppen i Junior Sport 300 som klassen heter. Ungjenta har til og med hentet pallplasseringer, og det i en sport hvor jentene er i klart mindretall.

Hun forteller at det i hvert løp er 14-15 deltakere og at kun fire av dem er jenter.

– Da vi startet opp så gikk det ikke så bra, og gutta var nok litt kjekke. Men i de siste løpene har både jeg og venninnen min Mia Rusten fra Drøbak tatt pallplasser. Mia har blitt nummer to, og var bare tiendeler fra seier. Gutta har nok blitt litt mer stille nå, smiler Desiree Sterner.

Like villkår
Hun mener at roadracing er en sport hvor det ikke skal være noen forskjell på gutter og jenter.

– Det handler om å være god til å kjøre, og det gjør vi jenter like godt som gutta. Når vi får på oss hjelmen så skal det ikke være noen forskjell. 

På grunn avstand til roadracingbaner så blir det ikke mer enn en treningsøkt på motorsykkelen i uka. Treningene foregår da enten på Rudskogen i Rakkestad eller Vålerbanen i Hedmark. Det er også dette som er 15-åringens hjemmebane siden hun representerer Solør MC. 

– Men jeg trener mye ved siden av. Det blir mange økter med styrketrening, slik at jeg skal bli enda sterkere på sykkelen, forteller hun.

Mindre motor
Junior Sport 300 er en klasse hvor syklene kan være opptil 500 kubikkere. De fleste kjører sykler på opptil 400 kubikk, mens Desiree Sterners sykkel er en 300 kubikker. Det betyr at hun slår de aller fleste gutta med en sykkel som er mindre.

– I noen av de siste løpene har Mia Rusten og Desiree blitt henholdsvis nummer to og tre, og avstandene opp til vinneren var så liten at jeg er sikker på at jentene hadde slått han som vant, mener Jeanette Larsen, mammaen til Desiree Sterner.

Rask utvikling
Hun er imponert over datteren. – Siden starten i mai i fjor har hun hatt en bratt lærlingskurve med en utvikling som har vært raskere enn vi trodde. Etter å ha prøvd alle de vanlige idrettene så er det tydelig at Desiree endelig har funnet idretten sin.

Det var den motorsykkelfrelste stefaren som introduserte Desiree Sterner for roadracing. En idrett slett ikke mange jenter driver med.

– Kjøringen gir meg stor glede. Dessuten har jeg alltid vært glad i gutteaktiviteter. Og når jeg har gjort det såpass bra så får jeg jo lyst til å satse videre. Nå har jeg lyst til å bli så god som mulig og etter hvert gjerne leve av kjøringen. Men jeg vil ikke at det skal gå ut over gleden. For det skal være gøy å kjøre motorsykkel, ikke noe press, sier Desiree Sterner.

På idrettslinja
Sonsjenta er nå ferdig på ungdomsskolen. Hun har planene klare for neste skoleår. – Da skal jeg begynne på toppidrettslinja på Frogn videregående skole sammen med Mia Rusten slik at vi kan trene sammen og hjelpe hverandre til å bli bedre. 

Del
Foregående artikkelStygge skader stopper ikke Norvald
Neste artikelSkrev bok fordi hun overlevde
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS