Søstrene Elisabeth og Christina Erring fra Moss er sentrale I det norske cosplaymiljøet. – Cosplay er noe vi vil holde på med lenge. Det passer for alle aldre, sier de to som har blitt så dyktige på å lage kostymer at de er populære kursholdere. Christina har til og med holdt kurs for kostymeavdelingen på Den Norske Opera.

Cosplay er en forkortelse for «costume play». Deltakerne har på seg kostymer med tilbehør og spiller ulike karakterer. Veldig mange cosplaydeltakere henter sin inspirasjon fra det japanske tegneseriemiljøet, men det er like vanlig å spille andre karakterer. Det er fullt mulig å kjøpe kostymer, men de ivrigste lager sitt eget utstyr. Det blir stadig flere arenaer hvor cosplayere i Norge kan møtes. Den mest kjente og største er Desucon i Oslo kongressenter.

Dersom du tror at cosplaymiljøet i Norge stort sett består av ungdom så tar du feil. Elisabeth og Christina Erring fra Moss er henholdsvis 27 og 31 år gamle.

– Vi var med første gang i 2011, da vi fikk vite om arrangementet via bekjente. Dette var midt i blinken og nå deltar vi på cosplay i flere norske byer, sier jentene.

De beskriver seg selv som veldig nerdete, og de har alltid vært glad i å kle seg ut og spille roller.

– Vi har nok alltid gjort mer ut av det til Hallween enn andre. Vi har laget masse forskjellige kostymer opp gjennom årene, men har holdt på for oss selv hjemme i Moss. Med cosplayene som nå  arrangeres i de fleste større byer i Norge så kan vi møte andre med samme interesse.

Kreativitet
De forteller at cosplay er akkurat hva den enkelte deltaker selv gjør det til.
– Det er fullt mulig å kjøpe kostymer, men de fleste lager sine egne kostymer. Det kan ta opptil et halvt år å lage et kostyme med alt tilbehør dersom alt skal lages fra bunnen. Et kostyme kan bli kostbart, men er man kreativ så er det utrolig mye gratis som kan brukes. Et kostyme kan dermed koste alt fra en hundrelapp til 20.000 kroner.  For eksempel kan en yogamatte gjøres om til en rustning. Det er bare å bruke kreativiteten.

Deler kompetansen
Søstrene Erring har etter hvert blitt så dyktige at mange andre gjerne vil ha nytte av kompetansen deres.
– Vi har derfor holdt flere kurs. Blant annet er vi nå i dialog med fantastiske Verket FabLab i Moss om å holde en kursserie der. Det ser vi veldig fram til. Det er mange som driver med cosplay i Mossedistriktet.

– I tillegg var det veldig stort å bli invitert til Den Norske Opera, hvor kostymeavdelingen gjerne ville ha et kurs. Dette kurset ble så populært at det ble to runder.
Vi har også holdt kurs blant annet på Torshovteateret, sier Christina Erring som var kursholder for de profesjonelle designerne.

Elisabeth og Christina Erring er også glade for at de kan glede andre med hobbyen sin.

– I tillegg til Halloween er vi et par ganger i året på barneavdelingen på Rikshospitalet hvor vi spiller kjente og barnevennlige karakterer. Det setter barna stor pris på. Vi har karakterer fra både filmverdenen og personlig er jeg veldig glad i Disney, sier Christina.

Nyttig kunnskap
– For meg har interessen stor nytte i utdannelsen. Jeg har tatt bachelor i maske- og hårdesign, og får bruk for alt jeg kan, sier Elisabeth Erring.

– Jeg er sivilingeniør og holder på med industridesign. Kunnskapene fra cosplay er helt klart nyttige når jeg jobber med bygging av prototyper, sier Christina Erring som også har skrevet landets hittil eneste bok om Cosplay. En bok som faktisk er pensum på enkelte folkehøgskoler og høgskoler som har egne cosplaylinjer.

Dersom dere har interesse av å vite mer så gå inn på søstrenes hjemmesider:Christina Erring sin; chrixdesign.com

Elisabeth Erring sin; bettcanard.com

Del
Foregående artikkelTobias (19) gleder seg til cupfinalen
Neste artikelSetter ny standard i SUV-segmentet
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS