Erik Einmo Thomassen har i flere år vært Moss og Rygge Golfklubbs aller største talent. Han har nå begynt å tenke på veien videre etter at han neste sommer er ferdig på Wang Toppidrettsgymnas i Fredrikstad. 18-åringen, som er fast inventar på juniorlandslaget, er veldig fristet av å bli college-golfspiller i USA.

Havner Eirik Einmo Thomassen på college i USA, så går han i fotsporene til klubbkamerat Kristoffer Ventura som har gjort stor suksess som golfspiller for Oklahoma State college.

– Det blir nok vanskelig å komme inn på Oklahoma State, som er det aller beste golf-colleget i USA. Denne skolen kan velge studenter på øverste hylle. Men det er veldig mange muligheter og mange college som har gode tilbud til golfspillere, sier Eirik Einmo Thomassen.

Vant prestisje-tour
Golftalentet, som er født og oppvokst i Årefjorden bare et par drivere fra golfbanen på Evje, er nå i full sving med sesongen. En sesong han håper skal ta ham ytterligere skritt videre på veien til å bli profesjonell golfspiller. Det skal noe til å toppe fjorårssesongen.

– Jeg er veldig fornøyd med 2017-sesongen, spesielt fordi jeg gikk til topps i Sryxon Tour. Dette er en tour som går over hele sesongen med åtte turneringer som kårer den mest stabile junioren gjennom året. Jeg vant to av turneringene og havnet på andreplass to ganger. Det var dessuten et par av turneringene jeg ikke fikk vært med i, blant annet på grunn av lag-EM. Likevel holdt det til sammenlagt-seier, noe som kanskje er det aller beste jeg har gjort i tillegg til NM-tittelen i U15 for tre år siden.

Stabil spiller
Eirik Einmo Thomassen mener den store styrken hans som golfspiller er stabiliteten.
– Jeg leverer jevnt gode resultater, noe som er viktig i en turnering som går over tre-fire runder. Samtidig så er det sjelden jeg får til de ekstremt gode rundene, og det er noe jeg gjerne skulle opplevd oftere. 

Han føler seg godt forberedt til 2018-sesongen, som blant annet inneholder et EM for lag. Her har 18-åringen vært med to ganger tidligere. 

– Det første året ble Norge nummer åtte, mens vi i fjor spilte dårlig og rykket ned til 2. divisjon. Vi har dermed mye å revansjere. Målet må være å ta laget opp til den beste divisjonen igjen.

Han har også et stort mål om å gjøre det bra i junior-NM. – Bortsett fra U15-NM for tre år siden så har det ikke gått så bra i NM. I fjor slet jeg med en liten skade i foten og endte litt ned på resultatlista. Det hadde vært moro å tatt NM-tittelen. 

Golf hver dag
Bortsett fra treningsleirer i regi av Norges Golfforbund så har det blitt lite golfspill i løpet av vinteren.

– Men jeg har trent godt, spesielt når det gjelder styrke. Det er viktig at jeg blir sterkere slik at slagene mine blir lengre. I tillegg har vi terpet mye detaljer.

Det blir mye golf på Eirik Einmo Thomasse i løpet av en uke.
– Vi har rundt seks timer med golf i uka på skolen. I tillegg er jeg på golfbanen på Evje stort sett hver eneste dag, og nesten hver eneste helg er det turneringer over store deler av landet samt noen turer utenlands.

Rutinert spiller
Sin unge alder til tross så er Årefjordgutten en rutinert spiller. – Jeg har spilt aktivt siden jeg var fem-seks år gammel. Det er fint å bo så nærme golfbanen. Det er bare å kaste seg på sykkelen og ta stien gjennom skogen. Det hadde vært vanskeligere om jeg hele tiden var avhengig av at foreldrene kjørte meg.  Derfor har da også Moss og Rygge Golfklubb vært min klubb. Jeg har aldri vurdert å bytte klubb, og synes oppfølgingen og treningen på Evje gir meg minst like gode muligheter som i andre klubber.

Villig til å satse
Juniorlandslagsspilleren er villig til å satse noen år på å bli en best mulig golfspiller.
– College-utdannelsen i USA varer i fire år. Men ved siden av satsingen på golf så gir jo college også en utdannelse. Og uansett hvordan det går med golfkarrieren så vil et opphold på college være en fin livserfaring som kan være nyttig å ta med seg videre. 

 

Del
Foregående artikkelIldsjelen Royne Berget
Neste artikelFører sjøfartstradisjonen videre
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS