Hun får massevis av skryt av idolet Cecilia Brækhus for teknikken, og i følge trener Leif Lødeng slår hun like hardt som en mann på 70 kilo. 12 år gamle Christina Leirbakken fra Øreåsen har planen klar. Hun skal bli verdens beste bokser.

I to år har Moss Bokseklubbs nye stortalent holdt på med boksing. Sjetteklassingen fra Øreåsen skole forteller at det var litt tilfeldig at det ble denne sporten. Egentlig drev hun med svømming, hvor hun også var et talent.

– Men jeg ble lei svømmingen og så har jeg en fetter som drev med boksing. Det hendte at vi lekebokset på puter, og det syntes jeg var morsomt. En gang vi gikk tur i Nesparken traff vi Leif Lødeng som er trener i Moss Bokseklubb. Han inviterte meg på trening, og det var så morsomt at dette ville jeg fortsette med, sier Christina Leirbakken.

Slo for hardt
På de to årene har hun rukket å markere seg skikkelig, selv om hun ennå må vente et par år før hun får lov til å gå ordentlige kamper. I Norge er nemlig reglene sånn at man kun får bokse diplomkamper inntil man fyller 14 år. Dette er kamper hvor bokserne bedømmes etter teknisk forståelse, og ikke etter antall treff eller slagstyrke.

– Det er boksestevner nesten hver helg. Selv om jeg møter jenter som er større og tyngre enn meg så går det bra. Jeg vinner de fleste kampene og har blitt landsmester i diplomklassen. Men jeg gleder meg til å konkurrere uten de begrensningene som er i diplomboksingen, smiler hun.

I diplomklassen får bokserne minuspoeng hvis de slår for hardt. Det skjedde Christina i et stevne i Askim nylig. Resultatet var at hun tapte kampen.

– Jeg har vært med på stevner i blant annet Danmark, hvor det ikke er noen regel om slagstyrke. Det gikk veldig bra. Så det kan jo hende at jeg blir med på stevner i Danmark, England og andre land fram jeg blir 14 år.

Imponerte Brækhus
Høydepunktet i Øreåsen-jentas hittil korte karriere var årets sommerleir i Kragerø, hvor Cecilia Brækhus inviterte talentfulle jenteboksere i alle aldre til firedagers boksecamp. På leiren deltok foruten Brækhus selv også Ole «Lukkøye» Klemetsen, svømmer Lavrants Sollie og håndballspiller Ajna Edin.

Selv om Christina Leirbakken var den desidert yngste så ble hun lagt merke til. Boksedronningen ble nemlig skikkelig imponert og skrøt uhemmet av talentet fra Moss Bokseklubb.

– Hun er vanvittig spennende, og alt hun gjør er riktig. Og så er hun bare 12 år. Christina har noe helt spesielt. Det så jeg med en gang. Det er noen som bare har det. Så er det de som må jobbe ekstra for å få det. Men Chrristina er et naturtalent. Måten hun beveger seg på. Fotarbeidet, slagene. Hun er vanvittig spennende, sa Cecilia Brækhus til Dagbladet da avisa besøkte campen.

Skal vinne OL
Christina synes det er morsomt å få skryt av idolet, og hun har planen klar:
– Først skal jeg bli norgesmester for ungdom og junior, så skal jeg vinner NM for seniorer. Så skal jeg delta i OL og VM. Jeg har veldig lyst til å bli olympisk mester og så bli proff. Drømmen er å bli like god som Cecilia Brækhus, sier hun.

Allerede trener 12-åringen målbevisst for å bli så god som mulig.

– Det er trening i Moss Bokseklubb fem ganger i uka, og jeg er med på minst fire av treningene. En dag i uka prioriterer jeg lekser og skolearbeid, for det er også viktig. Og nesten hver eneste helg er det stevner. Vi reiser til mange forskjellige steder for å bokse.

Trener med gutta
Moss Bokseklubb har flere jenter på treningene i nybegynnergruppa. Men i treningsgruppa til Christina er det ingen andre jenter som hun kan sparre mot, så hun må hele tiden trene med gutta.

– Det går veldig bra det, men jeg kunne godt tenkt meg at flere jenter begynner i Moss Bokseklubb. Et par venninner forsøkte, men sluttet igjen.

– Hva sier vennene dine og de andre elevene på Øreåsen skole om at du driver med boksing?
– Jeg tror de fleste synes det er kult at jeg gjør det bra. Det er i hvert fall ingen på skolen som tør å bølle med meg, ler hun.

– Men gjør det ikke vondt å bli slått?
– Det gjør litt vondt med en gang, men det går fort over. Jeg har dessuten aldri blødd neseblod eller hatt stygge blåveiser i ansiktet. Mange tror at boksing er farlig, men det er ikke noe verre enn andre idretter, sier stortalentet.

Skryt av treneren
Moss Bokseklubbs trener, Leif Lødeng, har selv vært en av landets beste boksere. I en årrekke har han nå jobbet for å få fram nye talenter i Moss. Og nå gror det bedre enn noen gang, med talenter i norgestoppen i en rekke vektklasser. Leif Lødeng skryter veldig av Christina Leirbakken.

– Hun er et kjempetalent, og trener veldig godt. I kampene bokser hun gjerne mot jenter som både er litt eldre og veier inntil ti kilo mer enn henne. Likevel vinner hun det meste hun stiller opp i. Christina er veldig bra teknisk, og i tillegg slår hun like hardt som en gutt på 70 kilo, smiler treneren.

Del
Foregående artikkelTony Fjærgård: 20 år siden kinoeventyret startet
Neste artikelVW Passat GTE en grønn familiebil
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS