Mange kjenner kanskje igjen navnet Charlotte Bøhm fra spaltene i både City Syd Avisa og BBF Magasinet? Nå skal Rygge-jenta igjen bidra litt i tiden framover med betraktninger fra sitt nye ståsted, Australia.

Etter endt journalistutdanning i Stavanger dukket Charlotte Bøhm opp i PS Press-redaksjonen, hvor Einar Pettersen og Jørgen Pettersen tok i mot ungjenta fra Rygge med åpne armer.

– Jeg er takknemlig for tiden i PS Press. Dette er en erfaring jeg ikke ville vært foruten. Men jeg bestemte meg relativt tidlig at jeg ville studere noe mer tidsriktig etter endt bachelor, også for å få litt mer faglig tyngde i ryggen, forteller Charlotte Bøhm.

Solkysten
Hun forteller at valget ble tatt med bakgrunn i at hun alltid har vært litt mer enn gjennomsnittlig interessert i verdens biologiske mangfold.

– Etter å ha sjekket litt forskjellig så fikk jeg god hjelp av Kilroy til å finne fram til studiet Animal Ecology på The University of the Sunshine Coast, så i midten av februar 2016 satte jeg kursen for Australia og stedet som ligger en drøy time nord for storbyen Brisbane. Et valg jeg er glad jeg tok. Jeg har nå startet på mitt siste år av denne bacheloren og jeg kunne ikke vært mer fornøyd.

Gir mange muligheter
Hun forteller at Animal Ecology er en bachelor som kombinerer flere fagfelt, blant annet marinbiologi, økologi, statistikk og fysiologi med fokus på dyr.

– Studiet omhandler hvordan verdens dyrearter kan relateres til hverandre og til sine spesifikke økosystemer. Graden er sterkt forskningsrelatert og vi bruker mye tid ute i felten samt på laboratoriet. Bachelorgraden øker min kunnskap og kompetanse innen bærekraftig bruk, utvikling og vern av verdens biologiske mangfold.

– Selv om det høres ut som et «nisjestudie» er graden nokså bred, ettersom den er innom så mange forskjellige og viktige fagområder. Jeg ser jobbmuligheter innen alt som har med natur og dyreliv å gjøre, men også innen bærekraftig håndtering og beskyttelse av områder og mangfold. Med andre ord ser jeg jobbmuligheter i den norske stat, i private firmaer, på universiteter eller i organisasjoner.

Annerledes
Charlotte Bøhm forteller at det å være student i Australia er veldig annerledes enn i Norge. – Samtlige universiteter har en slags mappevurdering gjennom semestrene, i stedet for en avgjørende eksamen slik det ofte er i Norge. Jeg synes dette er en meget bra løsning, ettersom det hele tiden holder meg på tærne.

– I tillegg er forholdet mellom foreleser og student mye mer avslappet enn i Norge, nesten slik det er på norske videregående skoler. Australiere er dessuten gjestfrie mennesker, og med det subtropiske klimaet vi har her i Sør-Øst Queensland så kan ikke utenlandsopplevelsen bli særlig bedre for min del.

Har besøkt storbyer

Studenten fra Rygge forteller at hun har fått reist litt rundt på kysten. – Jeg bor kun en time unna storbyen Brisbane, som har uendelig mye å by på av opplevelser, kunst, kultur og natteliv. Australias svar på Las Vegas, Gold Coast, er en meget spennende destinasjon plassert rett ved den velkjente stranda Surfers Paradise.

– Jeg har også besøkt storbyene Sydney, Melbourne og Perth med sistnevnte som min
favoritt hittil fordi jeg synes byen var utrolig vakker og innholdsrik i tillegg til at jeg på strendene rundt Perth fikk oppleve den vakreste solnedgangen jeg noensinne har sett.

Hjemme på juleferie
Charlotte Bøhm har planer om å reise mye mer rundt i Australia før oppholdet er over.

– Jeg har jo kun sett en liten brøkdel av landet som faktisk er verdens sjette største. Selv om hovedprioriteten er studiene så vil jeg gjerne se mest mulig før jeg er ferdig. Spesielt av nasjonalparker og naturområder. Australia og da spesielt Sunshine Coast, har uendelig mange nasjonalparker, regnskoger og unike dyrearter. Jeg kunne ikke tenkt meg et annet sted i verden for å oppleve og studere liknende.

Det har ikke blitt så mange turene hjemme i Norge siden hun startet på studiene i Australia.
– Jeg var hjemme i Norge på både vinterferie og juleferie det første studieåret, men siden reisen hjem er på over et døgn så har jeg i dette studieåret kun vært hjemme på juleferie. I år derimot så kommer endelig familien min på besøk og det skal bli veldig koselig, smiler hun.

Del
Foregående artikkelHekta på gamle Hondaer
Neste artikelStian Orm: Mot alle odds
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS