I disse dager kan Jon Otterbeck se tilbake på et års drift av Café Røed. Det har vært et godt år, for gjestene strømmer på hver eneste dag. – Du kan godt kalle det en suksess, smiler innehaveren som lover en vår med mange aktiviteter i kafeen.

BBF Magasinet er innom kafeen en midtukedag like før påskeuka, og et tjuetalls mennesker sitter og koser seg med kaffe og alt det fristende som Café Røed har å by på av mat.

– Så bra besøk er det stort sett hver eneste dag i midtuka. Det har faktisk vært ganske bra gjennom hele vinteren, og jeg regner med at enda flere vil komme innom når våren virkelig overtar for vinterværet. Nå begynner det å bli såpass vårlig at man kan nyte mat og drikke utendørs på balkongen eller utenfor hovedinngangen. Vi har jo godt med plasser utendørs og sol til langt på kveld, sier Jon Otterbeck.

Nye grep
Kafeen på Røed var stengt noen måneder etter at tidligere driver kastet inn årene.

– Vi ønsket å gjøre noen nye grep før vi reåpnet. Tidligere var lokalene litt kalde, og det gikk ut over stemningen og gjorde nok sitt til at folk ikke ble fristet til å komme så ofte innom. Det førte til at vi engasjerte Gjenbruket i Moss til å designe bord og interiør basert på gjenbruksmaterialer. Disken er det gamle kirkegulvet i Moss kirke og noen kjenner også igjen kirkebenkene langs veggene. Barna trives i den lille låven i hjørnet. I tillegg fikk vi bygget inn kjøkkenet og bedret akustikken.

– Et annet viktig grep for å få suksess er god mat. Vi har satset mye på hjemmelaget mat og har både en svært dyktig kjøkkensjef Anja Brekne og medarbeidere som står på for å levere kvalitet. Vi har alltid ny, rikholdig suppe hver dag og stor buffet i helgene. Resultatet er at vi får svært gode tilbakemeldinger på maten vår. Det viser at vi har satset riktig og det er også mange som vil legge sine egne arrangementer til kafeen. Vi tar i mot private, bedrifter og lag, og lover god mat og hyggelig atmosfære med god service.

Langåpent på fredager
I helgene har det fra kafeen åpnet 25. mars i fjor vært bra med gjester. Da er ofte brorparten av de 60-70 sitteplassene innendørs besatt gjennom mesteparten av dagen. Den siste tiden har Otterbeck og hans medarbeidere også gjort ytterligere grep for å skape et samlingssted i helgene.

– På fredager har vi nå åpent til klokken 23.00, og da kan vi tilby forskjellige temakvelder med tapas og andre godbiter.

Vi har alkoholbevilgning.  Vi satser også mer enn tidligere på underholdning og arrangementer. Det første blir fredag 13. april. Da blir det operette-aften og wiener-buffet, med mye flott musikk og god mat. Mot slutten av april blir det konsert med Moss Barnekor.

– Vi vil også ha en rekke andre arrangementer og selvsagt delta når det er aktiviteter på Røed for øvrig. Som i slutten av mai når det inviteres til Aspargesfestival. Ellers så vil vi invitere til inspirasjonsforedrag 18. april med Igor Meyer. Temaet er «En lykke kommer sjelden alene». Vi skal også være vertskap for Norsk Yogalærerforbunds årsmøte søndag 22. april. Et forbund jeg for øvrig er leder for, sier Otterbeck.

Galleri og kafe
Han driver både galleriet og kafeen på Røed, og de to virksomhetene nyter selvsagt godt av hverandre.

– I tillegg til at galleriet har sine egne lokaler så har vi også tatt i bruk veggene i kafeen som utstillingsplass, slik at gjestene skal ha noe hyggelig å hvile øynene på mens de slapper av. Vi har mange trofaste gjester som kommer innom regelmessig, og med skifte av utstillere syv-åtte ganger i året så blir det jo stadig noe nytt å se på. 7. april åpnet vi utstilling med Merete Steinvik Haugens spennende malerier, hun har vokst opp i Moss. 5. mai blir det utstilling med Peter Esdailes nye arbeider. Peter er en nestor i norsk malerkunst det er en ære å få stille ham ut!

Flott miljø på låven
Det er stor aktivitet på låven på Røed gård, og Jon Otterbeck skryter av miljøet, samholdet og samarbeidet som er mellom de ulike aktørene.

– Vi drar veksler på hverandre og samarbeider godt. Det er et hyggelig miljø og mange kreative mennesker som tilbyr mye spennende. Harald Hougaard, som driver som instrumentmaker, har hatt flere flotte konserter i kafeen, og Maria fra Natural har hatt moteoppvisninger. Selvsagt selger vi også sjokoladen som Dragelade produserer på Røed og nå ser vi fram til at Middelhavets Delikatesser skal satse på økologiske grønnsaker. Jeg vet også det er planer om et brødbakeri i låven, noe som også vil være en flott berikelse. Det er mange grunner til å komme til Røed.

Tore Kubberød (tekst og foto)

Del
Foregående artikkelVerketScene: En scene for mangfoldet
Neste artikelNAV med ny «speed date»
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS