«Spilldronningen» tok NM-sølv

0
278

Forfatter Anne Lene Johnsen fra Moss har de siste årene kommet med flere bestselgere deriblant spillboka «Alt står på spill». Nå har hun vist at hun selv også behersker spillingen ganske så godt. «Spilldronningen» deltok i NM i Bridge og det endte med sølvmedalje.

Anne Lene Johnsen står bak spillboka «Alt står på spill» hvor hun presenterer 39 ulike kortspill og andre spill i ulike kategorier. Spill som både er enkle og mer kompliserte og som passer for både små og store spillglade. 

I boka så karakteriserer hun Bridge som det mest ultimate kortspillet. Mossekvinnen er selv også en aktiv bridgespiller i Moss Bridgeklubb. Så aktiv at hun forleden deltok i NM. Og her beviste hun at hun kan atskillig mer enn å skrive om spillet. Sammen med sin faste makker Jan Erik Olsen fra Klepp, Espen Fasting fra Oslo og Vicky Chediak fra Kragerø så tok hun nemlig sølvmedaljen. Og det i kamp med 85 andre lag.

– Jeg er kjempefornøyd med resultatet. Turneringen gikk over to dager og besto av totalt 84 spill. Vi kjempet i toppen hele tiden og ledet hele dag 1. Ledelsen holdt også gjennom deler av dag 2, men et tap mot laget som til slutt ble norgesmestere ødela gullsjansen. Men vi henger ikke med hodet av den grunn. De som tok gull er atskillig mer rutinerte enn oss, og det er ingen skam å tape for dem, smiler Anne Lene Johsen.

Ledet store deler av NM
Norgesmesterskapet var en del av en bridgefestival som ble arrangert i Drammen. Mange hundre bridgespillere fra hele Norge deltok, og bare i MIX-NM stilte hele 86 lag med fire spillere på hvert lag. 

– Derfor var det jo en stor prestasjon av oss å lede to tredjedeler av turneringen. Siden vi hele tiden kjempet om gullet så ble kampene våre overført live på internett. Dette ga oss selvsagt et lite ekstra press. Men vi spilte godt gjennom hele turneringen, og ingen av de 12 kampene vi spilte var enkle. I turneringer som dette er det nemlig slik at vi hele tiden møter de lagene som ligger nærmest oss selv på resultatlisten. Det betyr at vi hele tiden møtte de beste lagene. Derfor er vi veldig godt fornøyd med at kun ett lag var bedre enn oss til slutt. 

Hevdet seg i Sverige
Anne Lene Johnsen har også deltatt i flere turneringer den siste tiden med bra resultater. Det er derfor ikke helt tilfeldig at det ble NM-sølv.

– Vi «varmet» opp til NM med å spille på den svenske bridgefestivalen uka før, på lag med Kåre Bogø og Fredrik Helness, som er sønn av verdens nest best rankede bridgespiller Tor Helness. Her spilte vi en turnering som heter Chairman´s cup. Som er en stor lagturnering med over 180 lag. Vi spilte bra og kom oss til sluttspillet sammen med 31 andre lag. Med tanke på den knallharde konkurransen så var også det en bra prestasjon.

Bestselger-forfatter
Størst suksess har imidlertid Anne Lene Johnsen som forfatter. Flere av bøkene hennes har solgt svært så bra med «Hvordan fatte matte» som den absolutte bestselgeren. En bok som er solgt til en rekke land i hele verden og som stadig selger godt.

– «Hvordan fatte matte» er nå ute i sjette opplag og det er trykket opp totalt 44.000 eksemplarer i Norge. Det gledelige er at stadig flere land vil ha den. Nå har vi nettopp signert kontrakt med Tyskland. Ellers så er det like før «Hvordan fatte norsk» kommer i andre opplag. Det første opplaget på 6000 eksemplarer er så godt som solgt ut, smiler Anne Lene Johnsen som også denne høsten er bokaktuell. Nå handler det om en oppgavebok for barn.

I tillegg til spillboka «Alt står på spill» har Anne Lene Johnsen også kommet med flere hjernetrimbøker som «Barnas store IQ-bok», lekeboka «Mer moro med matte» samt selvhjelpsboka «Slik blir du mer intelligent». Hun har også skrevet «Den skikkelig gøyale hjernetrimboken», 

Del
Foregående artikkelMultiguru blir programleder
Neste artikel– Nei til politikerhets
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS