Bordtennis er ikke en kjelleraktivitet og langt fra en «stå-stille-sport». 

En kar som er dypt engasjert i bordtennis er Andres Metssalu fra Estland. Han flyttet til Sverige i 2000 for å spille bordtennis samtidig som at han var trener. I 2006 flyttet han til Larkollen, og året etter ble han ansatt som trener for bordtennisgruppa i Larkollens idrettslag – som han i dag er daglig leder og hallbestyrer for.

– Jeg har alltid spilt bordtennis og jeg lever av det. Man blir raskt smittet! Det er bare til å elske idretten, sier Metssalu.

Individuell idrett, men..
…Vi blir ikke gode uten å være med på et lag. Bordtennis fungerer også som lagidrett når to-og-to spiller samtidig, eller når det er lag på 3-4 mot et tilsvarende lag. Men først og fremst er meningen med bordtennis å ha det gøy, sier treneren.

Bordtennis Larkollen Barn
En glad bordtennisgjeng i Larkollen. Fra venstre: Sander Fløgstad (9), Selma Sørensen (10), Christian Fredrik Haugland Paulshus (10), Karoline Skovdahl (10) og Mia Mysen Sandal (9) Foto: Jørn Mortensen

Bordtennisgruppa har i dag 16 medlemmer, og er representert i både 3.- og 4.divisjon. Metssalu forteller at bordtennis er en idrett alle kan drive med, uansett alder.

– Barn i 5-6 års alderen kan komme og prøve seg, men også veteraner over 75 år. Bordtennis er bra trening for øynene, og spesielt bra trening for de som er nærsynte eller de som kanskje sliter med høyre og venstre. Det største plusset med bordtennis er at du kan spille det hele livet. Alle som er interesserte er velkommen hit, sier han.

Sliter med rekruttering
I fjor var det 40 medlemmer i Larkollens bordtennisgruppe, med både barn, voksne og veteraner. Derimot har frafall preget gruppa, mye fordi fjorårets eldre spillere har dratt for å jobbe eller studere.

– Det er ikke lett å rekruttere fra Larkollen. Det er bare 120 barn på skolen og alle spiller fotball. Med bare 1000 innbyggere totalt blir det litt tøft. I tillegg driver vi ikke så mye med markedsføring, sier Metssalu.

Treneren har erfart at rekrutteringen kan variere fra år til år. Han inviterer derav alle som måtte ønske, en tur på bordtennisskole i Larkollhallen, tirsdager og torsdager 15.30-17.00. Da er det det barna som trener, men de voksne trener etterpå.

– Noen av barna som har vært her lengst har faktisk begynt å konkurrere, forteller han.

Selma på pallen
Én av fem barn i bordtennisskolen er Selma Sørensen på 10 år. Hun er en av de som har begynt å konkurrere innen bordtennis.

– Jeg har kommet blant de beste på noen turneringer. Aldri den beste da, men jeg har kommet på 3.plass en gang, forteller hun.

Jenta spiller bordtennis fordi det er gøy og lærerikt, og ikke minst fordi hun ønsker å bli god.

– Vi jobber veldig hardt. For eksempel pirkes det mye på detaljer, som om å ha hånda i riktig høyde og slå raskt. Bordtennis er veldig gøy og man må bruke hodet. Det er en fin aktivitet som kan gjøres på ettermiddagene, sier tiåringen.

VM for veteraner
Treneren selv skal også konkurrere, nærmere bestemt i verdensmesterskapet for veteraner i Alicante, mai 2016.

– Vi er tre spillere fra Larkollen som er påmeldt. Det er 5000 deltakere fra hele verden som kommer dit, som er et samlingspunkt for alle de som virkelig engasjerer seg i bordtennis, sier Metssalu.

Feiloppfattet idrett
Treneren ønsker å endre oppfatningen om idretten. For det krever nemlig fysisk aktivitet lik andre idretter.

– Bordtennis er feiloppfattet. Mange oppfatter bordtennis som en kjelleraktivitet, nesten ikke en idrett men bare lek. Det er lek, men også idrett, sier han.

Idrettslaget har nemlig øvelser innenfor motorikk, turn, koordinasjon, uttøying og løping.

Hvorfor? For å treffe ballen, vel!

– Uten å være koordinert treffer man ikke ballen. Helt enkelt. Det er ikke toppidrett vi driver med, men helutvikling. Reaksjon og hurtighet er viktig. Kom til Larkollhallen for å prøve! Det er bare å ta kontakt med meg på telefon eller epost, som ligger på nettsiden vår, smiler Metssalu.

 

Tekst: Charlotte Bøhm 

Foto: Jørn Mortensen

Del
Foregående artikkelKjøkken; Stilrent fra KVIK
Neste artikelMary Kay; Rosa Business
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS