BMW er ute med en helt ny, oppgradert og nydesignet 1-serie. – Vi har aldri gjort en så omfattende facelift før forteller BMW, og det gjorde oss nysgjerrige.

 

interiør BMW 1BMW 1: Ved første øyekast legger vi merke til nydesignet grill med større luftinntak enn den forrige. Dette for å gi bilen en mer dynamisk front. Støtfanger, front- og baklys er også nye, med LED-lys som standard. Bilen er merkbart større enn forgjengeren: 85 mm lengre, 30 mm mer akselavstand og sporvidden er øket 51 og 72 mm foran og bak.

Vår testbil, 116d EfficientDynamics Edition, har nydesignet, 3-sylindret, 1,5 liters dieselmotor på 115 hk med rekordlavt utslipp- og forbrukstall, nemlig 0,34 liter pr. mil og 89 gram CO2/km.

Bilen leveres med standardutstyr så som iDrive systemet inkludert 6,5 tommers skjerm, regnsensor, dekktrykksindikator og air-contitioning.

Stamsaas Moss

Kjøreglede
Bilen er absolutt en kvikk sak. Det er heller ikke feil med dieselmotor og manuelt gir. Man får absolutt en sportslig kjøreglede av denne bilen. Du sitter godt i sportssetene og alt av hendler og instrumenter sitter logisk der de skal. Gjennom svinger ligger bilen klistra til veien, motoren trekker jevnt og sterkt hele veien, og BMW har klart å lage dieselmotor som trekker godt over et visst register. Trykker du inn Sportsknappen får du enda mer sportslige kjøreegenskaper, dog helst på jevn vei. Holder du nede knappen i et par sekunder blinker det DSC OFF i dashbordet og da er alt avslått, noe som kan være riktig så morsomt! Med andre ord er det fortsatt rendyrket BMW-følelse med presis styring og kjapp respons.

BMW 1 bakseteTeknologi
1-serien er utstyrt med BMW ConnectedDrive, som omfatter intelligente tjenester og assistentsystemer. Alle modellene i 1-
serien er også utstyrt med SIM-kort som muliggjør onlinetilkobling dersom man velger navigasjonssystemet Professional. Da får man også tilgang til gratis online oppdatering av kartverket i navien via mobilen de første tre årene. Alle modellene i 1-serien har en knapp i midtkonsollen der du kan justere karakteren for motor, DSC (stabilitetskontroll) og servotronic-styring eller automatgir i innstillingene Comfort, Sport og ECO-Pro. I Sport-Line kommer Sport+ modul i tillegg.

BMW 1-serien leveres i en rekke versjoner. Toppmodellen M135i har en 3-liter, 6 sylindret bensinmotor på hele 326 hk og 450 newtonmeter. Med bakhjulsdrift og manuell girkasse klarer den 0-100 km/t på 5,1 sekunder, med åttetrinns automatkasse går det på 4,9 sekunder.

Med relativt rette karosserisider og god takhøyde gjør at fire voksne fint overlever en langtur sammen.

Også bagasjeromskapasiteten er merkbart forbedret. Nå rommet bagasjerommet 360 liter mot 330 i forgjengeren. Med nedslåtte seterygger er volumet inntil 1200 liter.

 

Del
Foregående artikkelEt lite stykke Amerika i Moss
Neste artikelCars & Coffee i Moss: Bil «for alle pengene»
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS