For Reante Schjolden handler matglede om å finne hverdagsmagien i det enkle og naturlige. Gleden over gode råvarer og kunne prøve seg frem med ulike krydder og smaker gir henne smaken av det gode liv, enten det er ved kjøkkenbenken eller med primusen ute i naturen. Med matbloggen «Snikgjest» har hun gjort seg bemerket både lokalt og i kjente matkretser. Navnet på bloggen ble til fordi hun selv bruker mye tid på nettet og ”sniker seg rundt” på andrers matspalter.

Gleden over å lage mat handler ikke om å flest mulig «likes», jeg gjør dette først og fremst for min egen del fordi jeg har oppriktig interesse for mat og liker å  eksperimentere og skape gode retter. Når det er sagt er det utrolig gøy å få tilbakemeldinger fra folk som faktisk lar seg inspirere av det jeg lager og selv serverer maten til sine venner og kjente. Det er jo selvsagt ikke alt jeg lager som blir like vellykket, min kjære sønn har nok spist litt ymse, men han er heldigvis ikke kresen, man blir jo ikke det av å ha en mor som stadig får gode ideer som må prøves ut, smiler hun.

– Når begynte dette mateventyret da?
– Jeg har alltid likt å lage mat, men selve bloggingen har jeg holdt på med i halvannet år nå. I begynnelsen la jeg ut oppskrifter på min egen facebookside, men fant etter hvert ut at det ble mye om mat og derfor lagde jeg min egen blogg. Der kan jeg boltre meg så mye jeg vil og orker. Jeg bruker omtrent fire timer på et blogginlegg, det er mye før- og etterarbeid i tillegg til selve matlagingen.

– Hender det at du går lei?
– Ja, absolutt. I sommer hadde jeg en lang pause, men når jeg bestemmer meg for å ta en friperiode går det sjelden mer enn fire-fem dager så er jeg i gang igjen.

Ikke jålemat
Gode smaker, fine farger og detaljer og ikke minst rause porsjoner kjennetegner Renates matlaging.

– Det er klart det er hyggelig å gå ut og spise på en god restaurant i blant, men når maten serveres i puslete porsjoner og med jåledetaljer som man ikke engang vet hva er, er noe av magien borte for min del. Det svir i lommeboka og man må kjøpe seg en pølse på vei hjem, da er det bedre med ekte kost som metter, sier hun. Jeg finner mye glede i å reise rundt både her i distriktet og i utenlands og har alltid med meg blokk og noterer underveis. Jeg spør og graver og får som oftest vite det jeg ønsker til slutt. Jeg har glede av å samarbeide med Son brygge, og vil nevne Øystein som en stor inspirasjonskilde. Vi har drodlet mye sammen, og han har alltid gode råd og tips å komme med. Generelt er jeg opptatt av å framsnakke folk, jeg finnes ikke misunnelig, men unner andre å lykkes og hvis jeg deler oppskrifter har jeg alltid med navn og hvor det kommer fra. Såpass rause må man være med hverandre synes jeg.

Naturen en del av hverdagen
Renate bor 100 meter fra Vannsjø og er ute i naturen hver eneste dag.
– Jeg er i utgangspunktet en sosial person, men har blitt mindre sosial med årene.

Jeg finner fullstendig ro i naturen og kan sitte i timevis i eget selskap, gjerne bare med en kopp te og en bok.

Jeg liker også å bruke kroppen og være aktiv, og merker at ved å gå seg en lang tur kommer ”alt ordner seg”- tankene på plass igjen. Livet er for kort til å stebe etter andre menneskers samtykke, jeg vil bruke energien min på det som gir meg ro og glede. Det handler ikke om egoisme, men å stoppe opp og kjenne etter, sier hun. Det sosiale henter jeg gjerne inn ved å invitere venner på mat, langbord med god prat og gode matopplevelser er utrolig hyggelig.

I godt selskap
I starten hadde jeg ikke så mange følgere på instagram, men de som fulgte meg og som fortsatt kommenterer og deler oppskriftene mine er store navn som jeg blir utrolig inspirert av. Denne uken kommer snikgjest på trykk i Mat&Vin samtidig som jeg ble ukens matblogger på godt.no/VG. Dette overgår alle mine forventninger og det er veldig artig å få være i selskap med de flinkeste matbloggerne i medias søkelys. Det viser bare at alt er mulig. For min del handler det ikke om å revolusjonere matverdenen, men et ønske om å gi tips og inspirasjon til folk i hverdagen. Livet er for kort til å spise dårlig mat!

Tekst og foto: Kristin Emilie Gudbrandsen

 

 

Del
Foregående artikkelMary Kay; Rosa Business
Neste artikelMercedes GLC: Oser av suverenitet og krefter
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS