«Cars & Coffee» er et konsept som stammer fra USA. Nå er det importert til Moss. Men her har motorentusiastene føyd til «Bikes» også. For alle som ikke er like bevandret i det engelske språk, kan vi raskt fastslå at dette handler om forkjærlighet og lidenskap for kjøretøyer på fire (cars) eller to hjul (bikes) – gjerne ledsaget av en kopp kaffe (coffee), kanskje ei pølse med eller uten vaffel – men først og fremst en saklig motorprat ispedd litt «juging».

Utveksling av erfaringer med likesinnede hører med. Og det å beundre hverandres kjøretøyer, fire- eller tohjulede, gamle eller nyere, er en selvfølge.

På sparket
Eivind Mikkelsen og Geir Bekkensten er medlemmer av styret i Moss og Omegn Motorhistoriske Forening (MOMHF), som står bak «Cars, Bikes & Coffee»-treffene i Moss.

Ikke hver helg, men ganske ofte samles motorfolket på plassen bak ”Tårnhuset” på den gamle brannstasjonen i Vogts gate, der MOMHF har sin base og tumleplass.

Coffe_coffe – Vi tar det litt på sparket. Hvis det silregner, er det liten vits i å arrangere et utendørs treff. Men når sola skinner, blir oppmøtet ofte veldig bra, sier Mikkelsen og Bekkensten. Selv stiller de på treff med en tøff 1989-modell BMW 320 kabriolet (Mikkelsen) og en ærverdig grønn Plymouth Savoy fra 1954 (Bekkensten).

Særpreg
«Cars & Coffee» startet visstnok med at to fedre «over there» dro på kafé i hver sin bil mens deres håpefulle trente baseball. Det var kilden til en rekke uhøytidelige og spontane motortreff.

– Opplegget går ut på at alle som ønsker det, stikker innom med sitt entusiastkjøretøy – gjerne en bil eller en MC som vedkommende selv ser på som spesiell, og som han eller hun har satt sitt eget preg på. Vi understreker at dette er et forum også for dem som ikke har noe slikt kjøretøy. Kom gjerne innom bare for å kikke! Men vi har faktisk noen som har fått et spark i r…… på disse treffene og gått til anskaffelse av egen bil, sier de to styremedlemmene.

Åpent for alle
«Cars, Bikes & Coffee» er altså ikke forbeholdt gamle biler, om noen skulle tro det.

– Her er det åpent for alle og for alt som er utstyrt med motor. Vi har hatt lastebiler her, ja, til og med en motorisert sparkstøtting. Klubben har en egen brannbil, og her har man kunnet beskue og beundre en flott Buick 1909-modell. I det hele tatt har det vært mye både «rart», flott og interessant innom. Her møtes motorentusiaster hovedsakelig fra mosseregionen, men det hender ofte at litt mer langveisfarende beærer oss med sitt nærvær. Du kan si at vi dekker området fra Halden til Oslo, sier Mikkelsen og Bekkensten.

Cars & Coffe bil interesserteFor øvrig er det grunn til å minne om det som skal skje 6. juni. Da blir det markering av Nasjonal Motordag i Moss – i et samarbeid mellom Moss og Omegn Motorhistoriske Forening og American Car Owners Club.

– Da bør det bli folksomt, først med stor utstilling og delemarked her hos oss og så felles cruising til ACOCs base i Værftsgata med påfølgende arrangement, reklamerer Eivind Mikkelsen og Geir Bekkensten.

Til slutt: «Cars, Bikes & Coffee» byr også på en mulighet for dem som ønsker å selge bilrekvisita eller annet av interesse. Erik Svendsen er én av dem. Da BBF-magasinets utsendte var innom, satt Svendsen klar med sine modellbiler og plastbyggesett.

 

Per L. Johansen (tekst)

Jørn Mortensen (foto)

Del
Foregående artikkelBMW 1; Kompakt barsking i ny drakt
Neste artikelGolf; Drømmer om PGA-tour
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS