AS Betongpumping er den nyeste etableringen i betongbransjen i Østfold. Selskapet på Solgård skog satser knalltøft med store investeringer i nye maskiner og ansatte som totalt har et tresifret antall år med fartstid i betongbransjen. Og veteranene har fått en knallstart. Det er sjelden noen av bilene deres står uvirksomme.

Arne Petter Holmen og Mats Stene står i spissen for As Betongpumping på Solgård skog 128. 53-årige Holmen fra Rygge startet i betongbransjen allerede i 1994 som sjåfør for Knut Henriksen. To år senere kjøpte han den ene bilen fra sin arbeidsgiver og startet opp Holmen Betongpumping AS. Det var her han først kom i kontakt med Mats Stene. De to jobbet sammen i mange år før det ble noen års pause. Nå er samarbeidet igjen på plass.

– Mats Stene er daglig leder, mens jeg skal ta meg av salg, befaringer og være behjelpelig med både eksisterende og potensielle kunder, forklarer Arne Petter Holmen. Firmaet hans Holmen Betongpumping AS ble kjøpt opp av en større aktør for ti år siden, og Holmen jobbet selv der til for en del måneder siden.

Investerer stort i nye biler
Han forteller at As Betongpumping har fått en knallstart. Det er allerede pumpet flere tusen kubikk betong for kunder.

– Vi har startet så smått med tre brukte betongpumper, to tårnpumper med max rekkevidde på henholdsvis 36 og 28 meter. Alle maskiner kan også kjøre direkte uttak for pumping av betong i slanger. Det at alle bilene er ute omtrent hele tiden er utrolig morsomt. Men dette er bare starten. Vi har bestilt nye maskiner for store beløp og de fire første nye bilene kommer utover høsten. I første kvartal i 2019 får vi også fire nye biler som er bestilt. Da beholder vi to av de tre brukte bilene,  slik at vi totalt har 10 biler som kan være på vei til kunder samtidig. Målet er at vi også skal ha 10 sjåfører slik at samtlige biler til enhver tid kan være på veien.

– Sjåførene har vært med på prosessen fra starten med å bestille maskiner. I forhold til tårnkombinasjoner og utstyr, så er det jo de som vet best hva markedet krever av utstyr, og som jobber med dette hver dag.

– Når maskinparken er komplett vil vi kunne ta oppdrag for de største entreprenørene på store byggeplasser her på Østlandet. Signalene vi har fått sier at det kan bli mye å gjøre framover, smiler Arne Petter Holmen.

Rutinerte sjåfører
Holmen, som også er på eiersiden i selskapet sammen med Mats Stene og ytterligere to investorer, forteller at samtlige sjåfører er rutinerte. I november vil det bli søkt etter ytterligere fire sjåfører til maskinene som kommer i første kvartal 2019. 

– Da har vi god tid til opplæring av sjåførene om vi ikke er like heldige å få tak i erfarne sjåfører denne gangen. Vi har vært opptatt av erfaring, at de som skal kjøre for oss er rutinerte og er godt likt ute i markedet. Det er viktig med fartstid, slik at vi kan levere raskt og effektivt men samtidig med kvalitet. At vi investerer så tungt i ny redskap henger også sammen med målet vårt om å være raske, effektive og tilgjengelige. 

– En annen fordel er at alle maskinene våre vil være av samme merke. Det gjør logistikken lettere i forhold til service, vedlikehold og reparasjoner. I tillegg betyr det at samtlige sjåfører når som helst kan rullere på bilene. 

Holmen er svært godt fornøyd med kontor lokalene de har fått tak i på Solgård skog.

– Solgård skog ligger perfekt til i forhold til det meste. I tillegg så har vi fått en 450 kvadratmeter stor oppstillingsplass for bilene som er godt synlig fra E6. Der vil vi få mye god gratisreklame, smiler han. 

Totalleverandør
As Betongpumping er en totalleverandør av alle typer betongtjenester. – Vi kan serve både store entreprenører og private husbyggere med komplette pakker. Når de nye maskinene er på plass så vil vi gå offensivt ut mot de større entreprenørene. Da vil vi ha biler som kan gjøre alt fra ren slangepumping til biler som har 46 meters rekkevidde på tårnpumper. 

Del
Foregående artikkelAvfallsgigant flytter til Solgård
Neste artikelRune Torseth: Var en gründer for moderne langrenn
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS