Herrefrisør og barberer Rijad Ademi har hatt en enorm suksess siden han startet opp sin virksomhet i Moss for drøyt to år siden. Så stor har pågangen av kunden vært at han nå har salong både i Jeløygata og på Høyden. Rijah har imidlertid et stort problem: Han trenger sårt flere ansatte i salongene sine.

Det er nå drøyt to år siden Rijad Ademi overtok herrefrisørsalongen Grand Barber i Jeløygata etter legenden Paul Aas. Han tilbyr frisering av både hår og skjegg. Allerede fra starten merket Rijad  Ademi at han hadde truffet blink med satsingen og at ryktet om hans dyktighet nådde stadig nye kunder både i Mosseregionen og på Østlandet ellers.

Økningen fortsetter
Etter hvert ble pågangen så stor at barbereren valgte å åpne en salong nummer to i Øreveien på Høyden. Denne salongen åpnet ved årsskiftet, og det er her han selv er å finne mens en ansatt tar seg av virksomheten i Jeløygata.

– Med salong nummer to og en ansatt til å hjelpe meg så trodde jeg jo at etterspørselen var dekket. Men økningen i antall kunder har bare fortsatt og nå er det til tider igjen et par ukers ventetid. Spesielt i forbindelse med 17. mai og andre høytider er det ekstrem pågang. På Høyden er det aldri muligheter for dropin. Her må man alltid bestille time, og gjerne god tid i forveien dersom man skal være sikker på å få time. I Jeløygata kan kundene være heldige å få en dropin-time bortsett fra på fredager og lørdager for da er det sprengt også der.

Null respons
Som en konsekvens av dette har Rijad Ademi tatt høyde for en utvidelse i antall ansatte. I salongen på Høyden er det nå plass til at totalt fire kunder kan bli ekspedert samtidig. Alt ligger dermed til rette for pågangen av kunder skal bli håndtert raskt og effektivt. Det er bare en svært så viktig hake:

– Jeg får ikke tak i herrefrisører og barberere. Nå har jeg forsøkt meg med utrolig mange henvendelser. Jeg har vært i kontakt med Opplæringskontoret, jeg har snakket med NAV, jeg har lagt ut oppfordringer på Facebook, har snakket med kollegaer i andre byer og hatt annonse. Ingenting har gitt resultater.

Haster
Rijad forteller at han trenger to nye herrefrisører ganske så raskt. – Det som er ønskelig er at de også kan barbering. Men det viktigste er at de er utdannet herrefrisører, for vi kan gi opplæring i barbering.

Barbereren har et stort ønske om at det blir et større fokus på utdannelse av herrefrisører og også barberere.

– Barbering finnes det vel nesten ikke utdannelse til. Frisørutdannelsen har de siste årene blir delt opp sånn at det nå er mulig å spesialisere seg på enten damer eller herrer. Så krysser jeg fingrene for at man i utdannelsen også legger inn barbering.

Ta kontakt!
Rijad Ademi mener herrefrisør med kunnskap om barbering vil være en smart utdannelse for de som har lyst til å bli frisører.

– Stadig flere menn blir opptatt av utseende og at hår og skjegg ser bra ut. Markedet er derfor sterkt voksende, noe jeg merker på pågangen av kunder. Så er det noen der ute som er herrefrisører og som har lyst til å jobbe her så må de ta kontakt så fort som mulig. Jeg håper på at jeg får tak i minst en, men helst to nye ansatte. Da kan jeg senke skuldrene litt, og i tillegg ha såpass tid at jeg kan ta inn en lærling her, smiler han.

Et sjeldens yrke
Det er langt mellom barberere på Østlandet. Ademis nærmeste konkurrent må man nemlig helt til Oslo for å finne. Når han da i tillegg har rykte på seg for å sitte på spesielle kunnskaper så er det mange som kommer lange avstander for å bli pyntet på av mossingen.

 

Tore Kubberød (tekst)

Jørn Mortensen (foto)

Del
Foregående artikkelLiten bil med mye innhold
Neste artikelSe Østfold fra høyden med DNT
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS