Camilla Antonsen fra Våler har vært den ubestridte dronningen av rallycross gjennom en årrekke.

Rally Vinter BMW
Camilla Antonsen

Hun startet med bilsport allerede i 1989 med bilcross, og vant landsfinalen for damer i 1990. Siden har hun kjørt både rally, baneracing og rallycross. Etter 25 år mener hun å ha nådd et punkt der det er på tide å trappe ned, men å slutte helt kommer ikke på tale. Ikke enda. Nå har hun akkurat kjørt et testløp på rallystevne i Sverige, og planene videre er å kjøre NM i rally på snø i Numedal i februar. – Da har jeg med meg søstera mi som kartleser. Det er jo annerledes å kjøre i skogen og med kartleser, sammenliknet med å kjøre på bane, slik jeg er mest vant med.

– Hvordan er det å kjøre nå i kulda?
– Det er slik at jo kaldere det er i lufta, jo bedre er det for bilen. Den går bedre når det er riktig kjøling, så lenge det ikke blir for kaldt da. Bilene er ferdig justert via datasystem, så vi kjører på det som ligger inne, sier hun.

– Har bilinteressen alltid vært der?
– Ja, det vil jeg si. Interessen har gått i arv, min far har kjørt mye, og ble norgesmester på isbane på 70-tallet. Jeg har vært med han rundt og egentlig holdt på med bil i alle år. Vi er en bilinteressert familie, både søstera mi og svogeren min er også aktive. Jeg jobber på Toyota, så det blir mye bil  også i jobben, sier hun.

Bra miljø
– Hvordan er det egentlig med damer i denne sporten, er det mange av dere? 

– Mange er vel å ta i, søstera mi og jeg var det eneste rene jentelaget når vi kjørte i Sverige sist. Det er som oftest sånn, sier hun. I rally er det noen jenter, i rallycross er det svært få. Jeg er nok den eneste jenta som har vunnet NM, det er litt morsomt. Nordeuropeisk mester har jeg også vært, i tillegg til flere sølv og bronsjemedaljer. Jeg var den første jenta i verden som vant EM-runde, det var i Tyskland i fjor.

– Hvordan blir du mottatt da, på trening og i konkurranser?
– Jeg blir mottatt som en av konkurrentene og det er veldig bra. Det er ingen særbehandling, og det vil jeg på ingen måte ha heller. Da blir det ikke det samme, det er mye morsommere og banke konkurrentene ordentlig, når man er på lik linje, smiler Camilla.

– Er miljøet tøft, slik man kanskje kan forestille seg?
– Det er ordentlige folk, på linje med andre idrettsutøvere. Så eventuelle forestillinger om møkkete mannfolk som bare banner og sverter, stemmer nok ikke med virkeligheten. Det stilles krav om at alt skal være i orden, både med bil, sjåfør og bekledning. Alle må gjennom kontroll, og er ikke ting i orden får man ikke stille til start.

Østfold på rallykartet
Vi er mange som kjører rally i Østfold, det er stor interesse for motorsport generelt, og slik hard et i grunn alltid vært. Det er mange flinke folk og etterhvert kjente navn, sier hun. Nå vokser jo neste generasjon frem også, sønnen til Petter Solberg gjorde det meget bra i det siste løpet han var med på. Det ligger mye trening bak, for alle oss som driver med dette. Man må satse for å komme noe sted, slik er det bare. Det krever stor innsats, man må være strukturert og man er nødt til å prioritere og ofte forsake mye, for å nå langt. Det er faktisk begrensede treningsmuligheter når det gjelder kjøring på bane, nærmeste bane ligger på Gardermoen eller på Vestfoldsiden.

– Hva er planene fremover da?
– Målet er full EM-sesong i 2016 i rallycross. Målsettingen er helt klart å få medalje, slik jeg ser det har vi absolutt mulighet til det både med bil og mannskap, sier hun. Det er klart at noe kan skjære seg, men vi er godt foreberedt. Det er viktig å sette seg mål, gjerne høye mål slik at man alltid har noe å jobbe mot, avslutter Camilla Antonsen.

Tekst: Kristin Gudbrandsen

Foto: Jørn Mortensen

Del
Foregående artikkelMiddagsåsen klar for åpning
Neste artikel«Fett» med Fatbike
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS