I mer enn halve livet har Arne Sandaker hatt gågata i Moss som sin arbeidsplass. Nå kan 66-åringen feire 35 år med motebutikken Porto Bello. Jubileet skjer med en nyoppusset moderne butikk.

– Egentlig er det vel på tide å pensjonere seg. Helsa er ikke helt som den har vært. Men så er det så utrolig morsomt å jobbe. Jeg klarer ikke å se for meg en tilværelse hvor jeg sitter stille, smiler Arne Sandaker. 
Etter 35 år er Porto Bello fortsatt en svært så populær butikk. Veteranen i handlebyen har opp gjennom årene skiftet profil et par-tre ganger. Nå er Porto Bello utelukkende en butikk for motebevisste damer, hvor de kan finne merker som Michael Kors, Freequent, Ganni, Arnie Says, Samsøe Samsøe, Fila, Calvin Klein, Only, Ban.do, Cambio, Selected Femme, Parajumpers, Second Female og Cala Jade for å nevne de største og mest populære.
Mye reising
Moss sentrum og gågata i byen så ganske så annerledes ut da Arne Sandsaker åpnet Porto Bello i september 1983. Butikken, som han den gang drev sammen med faren Einar og tvillingbroren Gunnar, var også annerledes. Fra starten var nemlig en ren guttebutikk hvor italienske og franske moteplagg fylte hyller og stativer. Det var her gutta fant det nyeste og kuleste. Sandaker jobbet hele tiden knallhardt for å være oppdaterte, slik at butikken hadde det aller nyeste.
– Det var ikke like enkelt å være oppdaterte den gang. Vi hadde ikke internett, og det ble derfor mye reising blant annet til Paris, forteller Arne Sandaker.
Kvalitet
Men selv om Porto Bello fikk en pangstart som guttebutikk gikk det ikke mer enn et års tid før Porto Bello også slapp jentemoten til i hyllene. Da ble det bestemt at man skulle ha 50/50 gutte- og jenteklær. Omtrent samtidig ble også arealet utvidet til cirka 200 kvadratmeter. Senere har Arne Sandaker tatt over hele butikken alene, og nå selger Porto Bello kun klær til jenter og damer i alle aldre.
– Vi har alt fra dyre designerklær til rimelige varianter. Det er viktig å ha klær i alle prisklasser samtidig som vi skal være kjent for kvalitet. Porto Bello skal alltid ha de mest trendy merkene og kundene skal alltid være trygge på at vi følger med. Det mener jeg vi er flinke til. I den digitale verden er kundene oppdaterte og godt informerte på hva som er motene, og da må vi som jobber med dette være i forkant. 
Erfarne ansatte
Arne Sandaker har nå seks ansatte i butikken. Ansatte han skryter veldig av.
– Mottoet vårt er at vi skal ha stort utvalg og byens beste service. Det mener jeg vi klarer å holde mye takket være våre dyktige ansatte. De har jobbet her i mange år og har følgelig den erfaringen som skal til. I tillegg lever og ånder de for klær og at våre kunder skal bli fornøyd. Den lille ekstra servicen er det også viktig at vi tar oss tid til. Se bare på hvordan klærne våre blir pakket inn til jul. Jeg tør påstå at vi har de fineste innpakningene i byen, smiler Arne Sandaker.
Hvor lenge han selv kommer til å være 100 prosent involvert vet han ikke.
– Som sagt så hadde det kanskje vært på tide å trekke seg tilbake. Men samtidig er dette veldig morsomt. Jeg får se hvor lenge helsa spiller på lag.
Lurer du på hvor butikknavnet Porto Bello kommer fra så er det en tilfeldighet. Datidens motekonge i Norge, Ola Mæle ringte Sandaker under etableringen av butikken for 35 år siden. Han befant seg da i Portobello Road i London. Da ble eierne enige om butikknavnet.
Del
Foregående artikkelLars Fabian (11) er et tegnetalent
Neste artikelStø kurs med Per Christian
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS