Mors Café i Sjøgata på Jeløya er et av byens mest populære serveringssteder. Syv dager i uken, fra tidlig morgen, er det full fart. Og med nærheten til Kanalparken og Sjøbadet blir det naturlig nok ekstra trøkk om sommeren.

– Det merkes når det er sol, sommer og strandvær. Veldig mange av dem som skal tilbringe sommerdagen på Sjøbadet, kommer innom for å kjøpe med seg frokost eller lunsj. Vi merker selvsagt også sommerværet på uteserveringen. Der fylles plassene fort opp når det er varmt, smiler Emilie Ellingsen og Wenja King, to av de totalt ni ansatte på Mors Café.
Full fart fra klokken syv
Fra uteserveringen på Mors Café har gjestene flott utsikt til Kanalparken, kanalen, fergeleiet og Sjøbadet. Når Sommertid er innom, er det slett ikke sommervær. Det er surt, kaldt og regn i lufta. Likevel er kaféen i Sjøgaten ganske så full. Det summer i lokalet, frokostklubben er fortsatt på plass, og de to som betjener kundene, har hele tiden kunder å betjene.
– Vi har stor trafikk her fra vi åpner klokken syv om morgenen. Da kommer det mange innom som skal ha med seg en kaffe, boller eller frokost på vei til jobb. Vi har også veldig mange faste gjester som dukker opp tidlig hver eneste dag. Gjennom mesteparten av dagen sitter det mye folk her.
Flere faste klubber
Mors Café, som eies av Inger Marie Echoldt, har faktisk flere faste «klubber» som er innom her.
– De første som dukker opp, er frokostklubben, som er her hver eneste dag fra mandag til fredag. Gjengen kan bestå av opptil 12-13 personer, og de blir gjerne sittende i to-tre timer. Deretter kommer det vi selv kaller for Pilotgjengen, fordi mange av medlemmene enten er piloter eller har sitt virke i flybransjen. De sitter her gjerne fra klokken 12 til 13.
Da kommer gjengen som kaller seg Mors beste barn, som til og med har opprettet en facebook-gruppe hvor de avtaler møtetidene sine.
Mange av stamkundene er folk som bor i området, men Mors Café har også faste, mer langveisfarende gjester, deriblant regelmessig besøk fra Fredrikstad.
Fast meny
I løpet av de årene Mors Café har eksistert, har det vært svært få endringer på menyen.
– Menyen er ikke så omfattende, men våre faste gjester setter pris på at de vet hva de kan få kjøpt. Dessuten er det de kjøper, helt ferskt, siden vi smører på bestilling. Vi serverer nysmurte brødskiver, croissanter, boller, brød, forskjellige påsmurte varer, hjemmelagde kaker, og et stort utvalg av kaffesorter. Folk kan også kjøpe med seg kaffe og andre varer fra Black Cat.
Kun stengt tre dager
Mors Café, som også har skjenkebevilling for øl og vin, har åpent syv dager i uka, 362 dager i året. Bare første juledag, første nyttårsdag og 17. mai er det stengt. Hver eneste dag, helgedager som hverdager, er det ferske brød og bakevarer.
– Det er enda mer trøkk her i helgene enn på hverdager. Da er det også veldig mange innom for å kjøpe brød. Vi har tre sorter brød som er veldig populære, og som har blitt et fast innslag til helgefrokosten hos mange. Hvor populært brødet er, merket vi spesielt i påska. På skjærtorsdag solgte vi over 100 brød. Da måtte vi steke opp kontinuerlig, smiler Emilie Ellingsen og Wenja King.
Tore Kubberød (tekst)
Jørn Mortensen (foto)
Del
Foregående artikkelSon: Suksess med skalldyrkasse
Neste artikel– Fortell folk hvor fint det er i Moss
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS