Melenie Johansson Watts har ambisjoner på fotballbanen, men hun vet at det kreves hardt og langvarig arbeid for å komme dit hun vil. Den jobben er hun villig til å ta, med god hjelp fra mamma Maria.

Det var hjemme i Årjäng i Sverige hun hadde sine første spark på lærkula, og opplevde umiddelbart at dette var noe for henne. I begynnelsen var hun utespiller, men etter at hun flyttet til Norge og Øreåsen i 2011 har hun vært keeper.

– Hvorfor valgte du det?
– Det var vel først og fremst det at det var trenere som hadde sagt at jeg hadde talent for det, og så synes jeg jo det er morsomt at det synes veldig godt hvis du gjør noe bra som keeper.

Og Melenie har allerede gjort så mye bra på fotballbanen at hun har en imponerende merittliste, som foreløpig ble toppet med deltagelse i Fotballforbundets talentleir i Stavanger for landets 24 beste jente- og guttespillere i sommer.

Tennisball
Etter å ha spilt på Øreåsen fram til 2013 begynte hun som keeper på guttelaget til Ekholt BK, samtidig som hun spilte på jentelaget med jenter som var ett til to år eldre enn henne.

– Det må da være fryktelig strevsomt?
– Ja, det blir jo stort sett trening hver dag, og så må jeg holde orden på kampopplegg og cuper og turneringer i helgene. Men dette er det stort sett mamma som har oversikt over.

Og det er mye mamma Maria må holde orden på. I tillegg til å være sjåfør, sekretær og materialforvalter er hun også med på Melanies egentrening, som oftest finner sted på mandager, hvor det egentlig er treningsfri. Da spiller de mot ett mål, Melenie mellom stengene, og mamma som angripende lag med tennisracket- og ball.

– Hva er vitsen med det?
– Tennisballen kommer jo lynfort, og det gir flott reaksjonstrening, forklarer Maria. Og legger til at en av Melanies styrker er nettopp raske reaksjoner, noe hun i høyeste grad er avhengig av da hun spiller på et guttelag

Svensk
– Hvordan er det ellers å være eneste jenta på et guttelag, da?– Det er greit det, gutta er trygge på meg, og viser stor respekt, forsikrer Melanie.

– Men det er ganske røft, supplerer Maria, – vi er på fornavn med fastlegen, er faste kunder på legevakta, og Melenie er røntget over hele kroppen.

Melenie blir aldri lei av det harde kjøret, og hvis hun en sjelden gang er litt umotivert før en trening skal det bare en liten dytt til fra mamma før hun er klar til innsats. Og hun har ambisjoner.

Foreløpig er hun svensk statsborger, men hun er i ferd med å skifte til norsk. Da hun ble intervjuet om målsettingen sin av Fotballforbundet på talentsamlingen i sommer var hun klar på at målet var å bli best, og når du er den beste keeperen i Norge skal du i mål for landslaget.

– Det kan du tenke deg?
– Ja, jeg kan jo det.

2015 – litt av et år
I år har Melenie spilt for Ekholt G-14, Ekholt J-15, Moss Bylag J-15, Østfold Kretslag J-14, Regionlag J-14, som rekrutterer fra Østfold, Oslo, Akershus og Indre Østlandet. Talentleiren i Stavanger er nevnt, der trente hun med Martin Ødegård, Brede Hangeland og Mats Møller Dæhli, i tillegg til NFFs egne trenere og Per Mattias Høgmo.

– Og så var du med og vant Sør Cup i Kristiansand i juni med Ekholts guttelag 14, og gjorde det ganske greit i mål: 44 – 3 i målforskjell.

– Ja, det stemmer det.
I august var hun på treningsleir med kretslaget i Warszawa, hvor de vant stort over et polsk regionlag. Hun har også vært på kretslagsturnering i Hamar, på Gothia Cup på utlån til kretsmesterne Askim, og på HamKam Elitecup med Ekholt G-14. Dessuten spilte hun nylig for Moss Bylag i Vänersborg, en turnering som ble behørig omtalt i Moss Avis.

– Hvor lenge kan du fortsette å spille på guttelag, da?
– Jeg tror ikke det er noen regler for det, men det blir i alle fall ikke lenger enn til jeg begynner på videregående. Da må jeg nok finne en skole som kan kombineres med å spille på et godt damelag, kanskje i Oslo-området, avslutter Melenie Johansson Watts. Og innen den tid er hun norsk statsborger.

Lars Rune Debes tekst

Jørn Mortensen foto

Del
Foregående artikkelBryting; Hun har også sett medaljens bakside
Neste artikelKjøkken; Stilrent fra KVIK
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS