I 43 år ventet Terje Dahle Andersen på den store kjærligheten før drømmen gikk i oppfyllelse.

Vi snakker ikke om kvinnen i hans liv, for på den fronten er det lenge siden Terje Dahle Andersen fant den store kjærligheten. Vi snakker om kjærligheten til amerikanske biler.

– Jeg har alltid ønsket meg en amerikaner. Broren min hadde en Mac 2 og svigerfar hadde alltid amerikansk bil. Jeg ble godt påvirket hjemme, og var stadig oppom en utstilling av amerikanske biler som var bak Go’bua. Derfor er dette en veldig stor dag for meg, smiler 61-åringen.

1,3 millioner kroner
Den første dagen i juli kunne Terje Dahle Andersen kvittere ut en Ford Mustang GT med 5-liters V8-motor hos Stamsås i Moss.

– Bilen var på utstilling her i fjor høst og jeg fortapte meg helt. Den nye Mustangen er litt tilbake til røttene. Den er faktisk enda sprekere enn noen gang. Jeg bare måtte ha denne. Bilen måtte selvsagt også være rød, sier den stolte nybakte eieren av en Mustang til den nette sum av 1,3 millioner kroner.

421 hestekrefter
Dahle Andersen bestilte dermed bilen i fjor høst, men har måttet vente helt til i sommer før han kunne signere kjøpskontrakten, sette seg bak rattet og kjøre ut av butikken.

– Det har vært en lang ventetid. Spesielt den siste tiden. Jeg skulle egentlig få bilen til 17. mai, men det har vært flere forsinkelser. Jeg må innrømme at jeg har fryktet at bilen ikke skulle komme til Norge. Men nå er den endelig her.

Med 421 hestekrefter sparker det godt unna på veien.

– 0-100 går visst unna på 4,7 sekunder, og toppfarten ligger et sted rundt 270 km/t. Jeg vet jeg er litt hard på gasspedalen, så jeg må være veldig forsiktig. Denne bilen vekker ganske sikkert også så mye oppsikt at jeg MÅ kjøre rolig. Men jeg får heller ta meg en tur på Rudskogen og teste ut bilen der. Det kan jo være greit med testkjøring så jeg blir bedre kjent med Mustangen.

Vraket rallybilen
Terje Dahle Andersen har alltid vært veldig bilinteressert. Så interessert at han som 19-åring hadde tenkt til å satse på rally.

– Den gang kjøpte jeg en rallyrigget Mini Cooper. Jeg meldte meg på lisenskurs, men bilen ble vraket før kurset. Det var såpass stygt at vi skal være glade for at vi kom helskinnet ut av det. Men med gjeld og dårlig råd så hadde jeg verken råd til å reparerer Minien eller skaffe noen ny rallybil. Men jeg har fått utløp for fartsgleden ved å kjøre litt gokart på Rudsskogen.

En stor dag
Mossingen har hatt flere spreke biler opp gjennom årene, som en Escort Turbo, Mondeo ST og nå sist en BMW X5 som han understreker at han er veldig godt fornøyd med.

– Jeg har fortsatt BMWen som i løpet av 11 år er kjørt 260.000 kilometer uten at det har vært noe tull. Men uansett hvor fornøyd jeg har vært med tidligere biler så blir dette helt spesielt. Min første amerikaner, og attpåtil en Mustang, smiler han.

Det er helt tydelig at Terje Dahle Andersen blir litt blank i øynene etter at kontrakten er underskrevet, blomsterbukett overlevert og han kan sette seg bak rattet på sin røde drømmebil. Han vrir om tenningsnøkkelen og motoren starter.

Gromlyd
– Hør den låten da. Nå skal jeg ganske sikkert kjøre hele helgen. Barnebarna mine er små, men jeg har fortalt dem at jeg har kjøpt meg Mustang. Nå skal de være med på tur. Baksetet passer perfekt til småtasser, smiler han, leker litt med gasspedalen før han suser av gårde.

Del
Foregående artikkelI kø for fiskesuppe og piraatburgere
Neste artikelVolvo S90: Luksuscruiser
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS