I 30 år har Larkolluka vært en ukelang sommerfest for hele familien i badebyen. Arrangørene i Larkollteamet inviterer derfor i år til stor jubileumsfeiring. DDE spiller opp til fest, standupshowet blir bedre enn noen gang og i tillegg kommer populære Marianne og hunden Vega til Barnas dag. 

Fra 16. til 22. juli er det klart for den 30. utgaven av Larkolluka. Larkollen Show Team tok opp igjen en gammel tradisjon da de i 1988 inviterte til Larkolluka. I hele 20 år samlet de fastboende, feriegjester og tilreisende til glade og festlige aktiviteter i Larkollen, før de fant tiden inne til å overlate ansvaret til neste generasjon.
Glad for å glede
Og Larkollteamet, som arrangørene nå heter, har holdt det gående i ti år, slik at Larkolluka i år kan feire 30-års jubileum.
– Selv om det er mye jobb og stress når det pågår så er dette bare morsomt og lystbetont. Spesielt når vi ser hvor mange mennesker vi gleder og hører alle de positive tilbakemeldingene. Jeg er sikker på at vi kommer til å holde det gående i ti år til før vi ber om avløsning, smiler Eirik Knut Olsson, en av de ni medlemmene i Larkollteamet.
Viktige tradisjoner
Larkolluka er tradisjoner, og en lang rekke av ukens arrangementer har stått på programmet siden starten for 30 år siden.
– Vi tør ikke tukle med tradisjonene, for mange vil gjerne være med på de samme tingene år etter år. Derfor blir det som vanlig båe krabbefiskekonkurranse, sandslottkonkurranse, olabilløp, rekeaften på Tollerstranda og hagedans for å nevne noen av de mest populære arrangementene som er med år etter år. Faktisk har vi i jubileumsåret funnet fram ytterligere et arrangement som var veldig populært for en del år siden. Vi gjeninnfører båtrebusløpet.
Flere av de nevnte arrangementene er blant publikumsvinnerne i løpet av Larkolluka.
– Det er ikke uvanlig at det deltar 200-300 barn i krabbefiskekonkurransen. Omtrent like mange er med på jakten etter sjørøverskatten, og på kubbspillkonkurransen har vi gjerne 40-50 påmeldte lag.
DDE og standup-stjerner
Siden det i år er 30-års jubileum så slår Larkollteamet på stortromma. Populære DDE legger turen innom badebyen. Trønderrockerne skal i sommer ut på en omfattende jubileumsturne etter å ha gledet det norske folk i 25 år, og tirsdag 18. juli spiller de i Larkollen.
– Her blir det garantert fullt. Interessen for konserten har vært stor i mange uker og billettsalget har gått strykende.
Fullt blir det ganske sikkert også som vanlig når vi inviterer til Latter i Larkollen og standup i teltet fredag 21. juli.
– I år er programmet bedre enn noen gang. Velkjente Jonas Rønning og Jonna Støme kommer sammen med Jonis Josef og ikke minst Adam Schjølberg fra NRK-serien «Sofa».
Marianne & Vega
Selv om veldig mange av aktivitetene i Larkolluka er for barnefamilier så har også barna hvert år sin egen «Barnas Dag». På årets «Barnas Dag» er det ikke noen tvil om hvem som blir høydepunktet. Marianne og hunden Vega ble store publikumsfavoritter under «Norske Talenter». Nå reiser de land og strand rundt og viser fram sine kunster. Marianne inviterer også barn til både selfie med Vega og til å prøve seg på noen enkle triks.
– Vi håper alle som er hjemme i sommer tar turen til Larkollen under Larkolluka. Her bør det være noe som fenger alle, sier Eirik Knut Olsson som understreker at ukas arrangementer og festligheter slett ikke hadde latt seg gjøre unna alle støttespillerne.
– Store deler av Larkollen stiller opp og hjelper til under arrangementene. I løpet av uka er rundt 100 frivillige i aksjon og gjør en kjempejobb. Blant de frivillige er for øvrig de som arrangerte Larkolluka i 1988. Både Werner Olsson, Espen Bakkerud og flere andre har sine faste oppgaver som de har hatt siden de selv arrangerte.
Tore Kubberød (tekst og foto)
Del
Foregående artikkel– Fortell folk hvor fint det er i Moss
Neste artikelJeløy Radio: Hotell på bølgelengde i tyve år
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS