Når du griller bør du strebe etter å unngå at det flammer opp, at det ikke skal ose mye, og at maten ikke skal bli for mye stekt eller i verste fall brent. Ideen er å lage forskjellige varmesoner på grillen slik at maten får varme fra sidene i stedet for direkte under. Min grillsesong starter 1. mars, uansett vær, og jeg sverger til gassgrill, sier kokken Øyvind Falck. Hans mål er å vise at det er mye mer enn pølser og sommerkoteletter som fortjener plass på grillen. Denne gangen står fisk på menyen, og hos Jon Kallø, Jeløy Fisk og Vilt AS får man alltid helt fersk fisk. Hyggelig betjening, tips og råd følger med på kjøpet!

Grill forrett

Forrett:
Pepperlaks på stuet spinat
Dette er en enkel og god forrett, som er klar på fem minutter. Pepperlaksen trenger ingen tilbredning, her er kun tatt av skinnet. Bruk frisk bladspinat og legg bladene rett i stekepanne eller wokpanne. Ha i ønsket mengde, og bland godt med olivenolje, salt og pepper. Pass på å vende bladene i pannen hele tiden, de er ferdige på to til tre minutter. Legg laksestykket på spinaten. Litt sitron over gir god smak. Har du gode råvarer trenger man ikke gjøre så mye, det lager seg selv.

Grill hovedrett fiskHovedrett:
Helgrillet Rødspette
Et god tips når man griller hel fisk er å snitte langs ryggraden på begge sider av fisken. Det gjør at den ikke vrenger seg på grillen, og det er lettere å se når den er ferdig. Fisken legges på et stykke aliminiumsfolie med olivenolje i bunnen. Strø over godt med flaksalt og kvernet pepper. Legg på lokket på grillen og følg med underveis. Etter ca 10-14 minutter er fisken ferdig, og kan nytes omgående. Å grille fisk er enklere enn man tror og smaker nydelig. Laks, kveite, piggvar og rødspette egner seg perfekt for grillen. Fisken trives best når den har en kjernetemperatur på 50-52 grader.

Dessert Ost syltetøy

Dessert:
Brie med fikenmarmelade og løpstikke
Ost er en naturlig avslutning på måltidet for mange, spesielt i Syd-Europa. Brie og Camembert er av de mest kjente og mest populære blant de franske ostene, og passer utmerket til dessert sammen med litt honing eller syltetøy. Her har vi brukt fikenmamelade og en liten urtekvast av løpstikke. Det er en flerårig krydderurt som kan dyrkes over hele landet. Hele løpstikken kan spises, både røtter, stengel og blader. De har en duft og smak som kan minne om selleri, eller krydderbuljong. Veldig kraftig på smak så her kommer du langt med litt.

Del
Foregående artikkelErland Johnsen: Best i Chelsea, ikke god nok for landslaget
Neste artikelRenault Megane: Virkelig en go’bit
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS