For mange er grilling synonymt med sommer, og det finnes så mye godt å ha på grillen – det er kun fantasien som setter grenser. På en varm og solrik sommerkveld er det alltid populært å ta frem grillen, og igjen; det trenger hverken være vanskelig eller dyrt. Selv om butikkene kan by på et stort utvalg ferdig dressinger, er en hjemmelaget dressing trolig enklere å lage en du tror.

Øyvind_Falck_Mat2Her følger oppskriften på en enkel barbequesaus: Heinz ketchup (ca tre dl) tomatpuré (ca to dl) et par dråper worcester-saus, en god spiseskje honning og hermetiske røde paprika. Kjøres i foodprossesor, og tykkelsen på sausen reguleres med rapsolje. Husk å helle ut vannet på den hermetiske paprikaen. Denne dressingen egner seg til mange typer kjøtt, og har lang holdbarhet.

Forrett:
Øyvind_Falck_Mat3Grillet grønne asparges med fersk parmesan.
Det er ekstra stas når de små, grønne og norske aspargesene kommer. Asparges er det første tegnet på sommer og er superenkel å tilberede. De skal bare kuttes bite litt nederst på stilken, og trenger nesten ingen koketid. Et lite minutt i lettsaltet vann er nok, og så rett over i isvann. Grønn asparges kan stekes, grilles, dampes eller kokes- og den kan også nytes rå i tynne skiver. Her er aspargesen lagt på grillen i ca et minutt. Godt med olivenolje, flaksalt og fersk parmesan egner seg ypperlig til aspargesen.

Hovedrett:
Øyvind_Falck_Mat4Grillet entrecôte
Smakfulle, møre kjøttstykker på grillen i sommervarmen – bedre blir det ikke. Legg kjøttstykket i romtemperatur, i god tid før servering. Biffene gnis godt inn med olivenolje og rikelig med salt og pepper. Grill stykkene på sterk varme på begge sider, til de har fått en god stekeskorpe. Flytt kjøttet til en mindre varm sone på grillen og legg på lokk. Snu deretter stykkene når det har gått ca.fem minutter, slik at de blir jevnt stekte. Steketiden avgjøres best med steketermometer, om man er usikker.

Dessert:
Frisk fruktsalat
Fruktsalat passer perfekt som dessert, eller som et friskt mellommåltid nå om sommeren. Unn deg en frisk hverdagsdessert, og har du søthunger etter middag, gjør denne friske – og søte desserten underverker. Den gir deg ny energi, og du kan spise den med god samvittighet på en vanlig hverdag. I en fruktsalat kan man i utgangspunktet mikse så mange frukter man vil, vi har valgt ut disse ingrediensene: fersk ananas, fersk mango, norske jordbær, røde druer og til slutt fersk mynte. Serveres med pisket krem eller vaniljesaus. Ønsker man å pynte med bær, er både blåbær og bringebær velegnet. Velbekomme!

Del
Foregående artikkelToyota Prius: Hybridkongen
Neste artikelErnø Auto; Selger biler så det suser
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS