Halmstad Blomster er så mye mer enn blomster. I 29 år har ekteparet Razia og Mohamad Sarwar Fraz tilbudt folk på Halmstad en gavebutikk med alt fra smykker til store pyntegjenstander for både inne- og utebruk. Mange «glemte» fødselsdager og andre merkedager har blitt reddet.

Med bolig i etasjen over butikken har ikke ekteparet fra Pakistan unngått henvendelser utenfor åpningstid fra folk som har glemt en viktig dag.
– Det skjer ikke ofte lenger, for nå har vi åpent fra klokken 08.00 til 20.00. Dermed rekker de fleste innom uansett hvor seint ute de er med gave- eller blomsterkjøpet. Men tidligere hadde vi en del spørsmål om hjelp. Blant annet fra en mann som klokken 23.00 om kvelden kom på at han hadde glemt bryllupsdagen deres, smiler Razia Sarwar Fraz.
Oppvokst på gård
Det var i 1988 ekteparet, som den gang bodde i Moss, bestemte seg for å starte butikk sammen.
– Vi hadde aldri drevet butikk før, men mannen min kunne tenke seg å drive med blomster. Han hadde vokst opp på en gård i Pakistan hvor de drev mye med blomster, og han interesserte seg veldig for alt som vokser og gror. Dermed startet vi opp her på Halmstad med blomster og leker.
Gaver til det meste
Nå er lekene borte, men mye av butikken er fyllt opp med mye mer enn blomster. Halmstads eneste gavebutikk kan by på mye spennende.
– Vi har veldig mange innom som bare går rundt og kikker for å se om de finner noe de har lyst på, og veldig ofte finner de det de så etter. Blomstene er selvsagt det viktigste, men vi selger veldig mye av smykker, skinnvesker og forskjellige gaveartikler. Vi har massevis av pyntegjenstander til både huset og hagen, forteller Razia.
Våren og forsommeren er naturlig nok høysesong for en butikk som driver med salg av planter og blomster. De trofaste kundene kan i år glede seg over et nytt drivhus med plass til flere vår- og sommerplanter enn tidligere.
– I tillegg har vi jo massevis av blomster og planter på plassen utenfor butikken. De som skal ordne i hagen, finner alt de trenger her. I tillegg til blomster har vi busker, trær, plantejord til forskjellige behov, og dekkbark.
Hektisk vår og sommer
Razia forteller at det er bra trafikk i butikken hele året, men at våren og sommeren er spesielt hektiske årstider for de tre ansatte i butikken.
– De fastboende på Halmstad, og i Rygge for øvrig, er veldig flinke til å handle her. Vi har utrolig mange hyggelige faste kunder. I tillegg har feriefolket oppdaget oss. Veldig mange av dem som har hytter i kommunen, er hyppig innom i sommerhalvåret.
Selv om ektemannen har måttet trekke seg tilbake på grunn av sykdom, har ikke Razia noen planer om å gi seg med butikken.
– Jeg trives så godt med alle de hyggelige kundene og de flotte ansatte. Dessuten ser jeg veldig lyst på fremtiden for Halmstad Blomster. Det bygges utrolig mye på Halmstad, og jeg håper disse nye beboerne vil benytte seg av de lokale butikkene.
Godt rykte
29 år er en imponerende alder for en butikk. Det er ikke så mange som holder ut så lenge med de samme eierne.
– Jeg tror vi har fått et rykte på oss om at det vi selger, er kvalitetsvarer. Folk opplever at de får god service i butikken, og at prisene er lave. I tillegg har vi så mange hyggelige og trofaste kunder som gjør hverdagene våre koselige, smiler Razia.
Tore Kubberød (tekst og foto)
Del
Foregående artikkelTusenkunstneren
Neste artikelStamsaas: Mini har blitt Maxi
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS