Audi Q2, et nytt familiemedlem fra Audi er på markedet. Den er en liten, kompakt, men likevel overraskende stor crossovermodell som det stilles store forventninger til.

Q-modellene fra Audi vokser. Først ble Q7 lansert, deretter Q5 og Q3, og nå Q2, som kommer med både to- og firehjulsdrift.

Nye Q2 er 1,51 meter høy, 1,79 meter bred og 4,19 meter lang, altså litt kortere enn A3. Bagasjeromsvolumet måler 405 liter, og legger du ned bakseteryggene økes volumet til 1050 liter.

Førsteinntrykket av Q2 er at dette er en kul og litt annerledes bil fra Audi. Den har fått nytt design med skarpere linjer, vinkler og kanter. Langs sidene er det gjort to ting som skiller denne fra de andre modellene. Konturlinjen langs toppen av dørene har fått en markant knekk som gjør at bilen får et enda mer sporty uttrykk.

Q2 er ikke en veldig stor bil, men allikevel er den stor nok til å romme to voksne i baksetet med god plass til både hode og bein.

Mer informasjon om bilen her

Komfort og interiør er typisk Audi, med lavt støynivå og setene har gode justeringsmuligheter. Interiøret er ryddig og funksjonelt og her får du på ingen måte følelse av plassmangel. Det er heller ikke vanskelig å kjenne seg igjen fra A1 og A3 med MMI-skjermen plassert høyt på dashbordet, midtkonsoll og de store luftedysene plassert på samme måte. I tillegg er det mulig å velge forskjellige farger i interiøret. For eksempel røde detaljer i dashbord, dører og midtkonsoll. Det er også mulig å koble til både Android- og iOS-telefoner gjennom Apple Car Play og Google Android Auto. Med andre ord snakker vi om et moderne Audi-interiør med sporty linjeføring, høy kvalitet på materialene og en solid premiumfølelse.

Audi har gjort et smart, lite trekk ved å gi bilens C-stolpe en annen farge enn resten av karosseriet, og her er det også mulig å velge farge etter egen smak. Det er også mulig å bytte ut dette i etterkant hvis man går lei av fargene.

Det er også mulig å få Audis avanserte instrumentpanel Virtual Cockpit. Her får man en stor fargeskjerm som viser at fra kart til multimedia og all mulig informasjon, i stedet for de tradisjonelle instrumentene.

Bilen var utstyrt med 1,4 liters TFSI-motor som helt klart gjør jobben sin. Den er effektiv og smidig og kombinasjonen med 7-trinns S-Tronic kasse passet dette helt utmerket. Audi har installert såkalt progressiv styring i Q2 og dette gjør bilen mer lett å manøvrere på trange parkeringsplasser.

Vi er ikke i tvil om at Q2 egner seg både til bykjøring og lange turer med sin solide kvalitet innen komfort og sikkerhet.

Det er mulig å velge mellom kraftige TFSI-bensinmotorer og TDI-dielselmotorer med 116 til 190 hestekrefter, manuelt gir, S-tronic automatgir og quattro permanent firehjulstrekk.

Audi Q2 koster fra kr. 325 900.

Audi Q2 1,4 TFSI
Motor: 150 hk
Toppfart: 212 km/t
0-100 km/t: 8,5 sek.
Dreiemoment: 250 Nm/1500-3500 omdr./min.
Forbruk blandet kjøring: 0,54 l/mil
CO2-utslipp: 124-130 g/km
Vekt: 1265 kg

Del
Foregående artikkeli3: – En elektrisk BMW du legger merke til
Neste artikelFra fjellklatring til japansk karate
BBF Magasinet - Bil Bolig Fritid - Blir produsert av PS Press Reklame. I tillegg til å være et nettsted er det også et trykk magasin som kommer ut en gang i mnd. i 21.000 eksemplarer. Ta kontakt med Jørgen for mer informasjon om annonsering 926 82 695

NO COMMENTS